Isparta Belediyesi Köy Buluşmalarının son durağı, gül üretim merkezlerinden birisi olan Eğirdir İlçesine bağlı Sorkuncak Köyü oldu. İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan’ın birbirinden güzel eserlerini seslendirdiği programda çocuklar için balon parklar kuruldu ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sanatçı Beyhan, kendisinin yazdığı ‘Vatan, Namus, Bayrak’ isimli eserini ilk kez seslendirdi. Eşi Dilek Günaydın ile birlikte programa katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 1993 yılında vatani görevini yapmakta iken şehit düşen Jandarma Ulaştırma Er Mehmet Ünal’ın annesi Keziban Ünal’a Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

Programın yapılacağı alana gelen Başkan Günaydın burada bulunan 7’den, 70’e vatandaşlar tarafından büyük bir sevgi ile karşılandı. Türkiye’nin zor günler içerisinden geçtiğini söyleyen Sorkuncak Köyü Muhtarı İbrahim Eroğlu, birlik ve beraberliği arttıran böylesine bir programın köylerinde düzenlenmesinden dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederken, “Köy halkımızda bugün burada alanı doldurarak vatanımızın bölünemeyeceğini ve birlik beraberliğini göstermiştir. Köy halkımız adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında Türk Bayrağı altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşanmasına vurgu yapan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, köylerin bir gün umudun ana kapısı haline geleceğine işaret etti. 11-15 Mayıs tarihleri arasında belediye olarak düzenleyecekleri Gül Fuarı ve Festivaline tüm köy halkını davet eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dünyada ilk kez bir Gül Fuarı düzenleneceğini aktardı.

Isparta’nın gülden fazla nasiplenemediğini ve gerekli geliri elde edemediğine işaret eden Başkan Günaydın, Isparta’nın böyle bir şeyi elde etmesi amacıyla çaba sarf ettiklerini belirtti. Gül Fuarına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Günaydın, Çin ve Japonya’dan fuara katılımların olacağını yine Güney Kore’den 20 medya mensubu ile birlikte işadamlarının Isparta’ya geleceğini ifade etti. ‘Dünya kozmetik liderleri de Gökkubbe’de düzenleyeceğimiz fuara katılacaklar.

Şu anda stantlarımızın hepsi dolmuş durumda” dedi. Nasrettin Hoca’nın ‘Dünyanın merkezi neresi?’ fıkrasını hatırlatan Başkan Günaydın, Nasrettin Hoca’nın bulunduğu yeri göstererek ‘İşte tam burası, inanmıyorsan ölç der’ sözünü hatırlatarak “Bizde Isparta’yı dünyanın gül merkezi yapacağız. Isparta’mıza ciddi ekonomik girdi sağlama çabasındayız. Gül Fuarı ve Festivalimiz bizim birlik ve beraberliğimizi de ortaya çıkaracak. 11-15 Mayıs tarihleri arasında tüm otellerimiz doldu. Dünyanın çok yerinden misafirlerimiz gelecek. Allah’a çok şükürler olsun merkez olması yolunda ilk adım atıldı” görüşlerinde bulundu.

Isparta’da yaşayan Sorkuncaklı sayısının 1155 kişi olduğunu bunun yanında köy nüfusunun ise 850 kişi olduğuna vurgu yapan Başkan Günaydın, “Köylerimizin tamamı değerli. Sorkuncak’ımızda gül ekiyor. Gül geçen sene para etti, bu yılda edecektir. Ancak Sorkuncak’ta 10 bin dönüm ekilmeyen alanınız var. Bunların tamamını ekin, gülle donatın. Böylece Isparta’mızdaki Sorkuncaklılar köylerine dönecek, belki köyün nüfusu 5 bini bulacak.

Bu köyümüz beş bin kişiyi besleyecek verimli arazilere sahip. Bir hayalim var, 10 bin dönümü ekeceğiz, gülü, gülyağını ihraç edeceğiz. Buraya gülyağı fabrikası kuracaksınız veya kuramayacak olursanız kuracağız. Dünya kozmetik, parfümün merkezi Paris. Biz bunun merkezi Isparta olsun istiyoruz. Bütün köylerimizin yüzde 80’e yakın arazileri boş. Kolaya kaçıyoruz. Allah çalışanı sever. Çalışkan olacağız. Umut köylerimizde” şeklinde konuştu.