Isparta’da yeni kurulacak sanayi sitesinin kurulacağı alanda arazisi bulunan köylüler, teklif edilen fiyatın gerçek değerinin çok altında olduğunu belirterek karara isyan etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen projede Isparta pilot il seçilmiş ve Yeni Sanayi Sitesi’nin Ali Köyü Çelebi Yeri mevkiinde bulunan 1 milyon 200 bin m2’lik alana taşınması uygun bulunmuştu.

Belirlenen yerdeki arazilerin kamulaştırılması için Isparta’da bulunan Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi arazi sahipleri ile görüşmelere başlamıştı. İddialara göre kooperatif yönetimi bu alanın tarla vasfında olduğunu bu nedenle metrekare birim fiyatının 40 lira ile 80 lira arasında teklifte bulundu. Bugüne kadar 200 bin metrekarelik bir alanın kamulaştırıldığı haber verildi.

KÖYLÜLER: “EMSALLERİNE BAKILMIYOR”

Arazilerinin olduğu yerin şehir merkezine 3 kilometre, Çünür Mahallesi ve Akkent Mahallesi’ne 500 metre, fabrika sahasına ise sınır olduğunu belirten Ali Köylü vatandaşlar, ‘Çünür’de arsa fiyatları 1000 lira, fabrika sahasında 500 lira, Akkent mahallesinde 300 lira iken bize 40 lira teklif ediliyor. Emsalleri neden baz alınmıyor’ sözleri ile haksızlık yapıldığını iddia ettiler.

Ali Köyü Muhtarı İrfan Çınar, ‘-Kooperatif Başkanı kendi işyerine 1 milyon TL isterken köylünün malını ucuza kapatmaya çalışıyor’ dedi.

SANAYİYE ASLA KARŞI DEĞİLİZ

Sanayi yapılmasına asla karşı olmadıklarını dile getiren köy muhtarı İrfan Çınar, ‘Biz sanayiye de kooperatife de asla karşı değiliz. Tek istediğimiz burada mal sahiplerinin mağdur edilmemesidir’ dedi.

Tepkilerini dile getirmek üzere Sanayi Çarşısı’nın kurulacağı arazide toplanan köylü vatandaşlardan Gülsüm Köse, ‘Biz tarla satmaya razı değiliz. Devlete lazımsa verelim ama satmayacağız’ diye konuştu.

Sanayi kurulacak alanda 30 bin metrekare yeri bulunan Fahrettin Korucu, araziye şerh konulduğunu ve değerinde alınıp satılmadığını dile getirdi

Aynı köyden olan Ahmet Kaya, ‘Köylünün malı enayi malı, şehirlinin malı sanayi malı gibi görülüyor’ sözlerine yer verdi