Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Kırsal Alanda Sosyal Riski Azaltma Projesi' kapsamında Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Bahtiyar köyünde 62 aileye 124 damızlık Holstein ırkı gebe düve dağıtıldı.

Vali Memduh Oğuz'un da katıldığı törende köylüler kur'a çekerek düvelerine kavuşurken, köye ait kooperatif binası ve 3 tonluk süt soğutma tankının da açılışı yapıldı. Tarım İl Müdürü Sıdık İpek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bahtiyar Köyü Kooperatifi'ne 124 adet Hostein ırkı gebe düve verdiklerini söyledi.

İpek, düvelerin bir yıl süreyle sigortalandığını ifade ederek, hayvanların kredi geri ödemeleri bitinceye kadar müdürlük tarafından takibinin yapılacağını kaydetti. Törene katılan Vali Memduh Oğuz, verilen ineklerin, köylülerin kalkınması ve üretime katkı sağlaması açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Oğuz, "Bu hizmetleri talep edenleri tebrik ediyorum.

Görmüş olduğumuz gibi hanımlarımız sosyal hayatın içerisindeler. Erkeği ile omuz omuza ülke kalınmasına destek olmaktalar. Onları da tebrik ediyorum. Çalışmalarınızı destekliyoruz ve bundan sonra da destekleyeceğiz." dedi. Törene katılan AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt da tarım ağırlıklı ekonomiye sahip olan Isparta'da yapılan bu çalışmaların insanların refahını yükseltmesini temenni ettiklerini belirtti. Kurt, "Bugün dağıtımını yapacağımız hayvanlarımızın ve açılışını yapacağımız kooperatif binasının proje çalışmaları 2008 yılında başlatıldı.

O nedenle zamanı iyi değerlendirmek için projelerimizde ivedi davranmalıyız. Ülke kalkınmasında hanımlarımızın katkısı çok önemlidir. Bu hayvanlara en iyi şekilde bakalım ve hem ailemize hem de ülkemize katma değer oluşturalım." diye konuştu. Konuşmaların ardından düveler köylülere dağıtılarak, ardından süt tankının açılışı yapıldı. Bahtiyar köyünde düzenlenen törene Vali Memduh Oğuz, Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta Jandarma Alay Komutanı Ömer Uyan, Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergün, belediye başkanları, köy muhtarları ve vatandaşlar da katıldı.