Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz Kayak Merkezi'nin Giriş Kapısı Olan Çobanisa Köyü'nde Ev Pansiyonculuğunun Geliştirilmesi İçin Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Köylü Vatandaşların Eğitileceğini Söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Çobanisa Köyü'nün turizm köyü olması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ödenekleriyle Isparta Valiliği tarafından 5 ayrı pansiyon sahasında toplam 24 yatak kapasiteli pansiyonların yapıldığını belirtti. Çobanisa Köyü Muhtarlığı tarafından bir turizm şirketine işletmesi verilen pansiyonların yöresel özellikler gösterip otantik ve folklorik malzemelerle düzenlendiğini kaydeden Kılıç, "Son derece ekonomik olan ve turizme hizmet veren pansiyonlarda bir çok yerli ve yabancı turist konaklamaktadır. Yörede halkın refah ve yaşam düzeyini arttırmak ve ekonomik gelir düzeyini yükseltmek amacıyla yapılan pansiyonlara ilave olarak yöre halkının da talepleri doğrultusunda kendi evlerini açabilecek. Bu amaçla öncelikli olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle yöre insanını eğitmek, turizm bilincini geliştirip arttırmak, ayrıca çevre ve sağlık şartlarıyla hijyenik ortamlara alıştırılması için turizmde önemli olan kavramları yöre insanına aşılamak amacı ile 15 gün sürecek bir seminer çalışması gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Daha sonra yörenin tamamen turizm köyü haline gelmesi için çalışmalar arasında hediyelik eşya satan mağazalar oluşturmak ve halkın üreten ve pazarlayan bir toplum olmasının sağlanacağını kaydeden Kılıç, "Bu amaçla, yöremizin yerel ve ulusal turizme hizmet edeceği düşüncesi içerisindeyiz. Bugüne kadar yaklaşık 25 yöre insanı da 2004 senesinde İzmir Şirince ve 2006 senesinde Antalya Olympus'a götürülerek ev pansiyonculuğunun yapıldığı yerlerde incelemeler yapılması sağlandı" şeklinde konuştu.

(İhlas Haber Ajansı)