Suudi Arabistan Taif Ziraat Odası Başkanı Halit El-Kemal, kozmetik sektöründeki yatırımı için Isparta'dan makine almaya geldi. 

Taif'de gülyağı fabrikası olan Suudi Arabistan Taif Ziraat Odası Başkanı Halit El Kemal, kozmetik sektörüne dair çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Isparta'ya geldi. Isparta Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk'un misafiri olan Taif Ziraat Odası heyeti, başta Gülbirlik olmak üzere bazı gülyağı tesislerinde incelemelerde bulundular.

Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk, kozmetik sektörünün merkezi olan Isparta'nın teknoloji ve makine konusunda da iddialı olduğunu söyledi. Gülyağı fabrikası olan Taif Ziraat Odası Başkanının kozmetik sektörüne ilişkin yatırım düşünceleri olduğunu ve bu doğrultuda Isparta'ya geldiğini belirten Selçuk, "Taif'ten gelen heyeti Isparta'da gezdirdik, çeşitli tesislerde incelemelerde bulundular. Orada yapacakları kozmetik fabrikası için Keçiborlu Senir'de bulunan Dündar Makine'den mal bağlantısı yaptılar.

Isparta'dan Taif'e kozmetik sektörüyle ilgili makine ihracatı gerçekleştirilecek. Ayrıca Taif Ziraat Odası ile Isparta Ziraat Odası'nı kardeş oda ilan ettik. Bundan sonra işbirliği içinde olacağız. Taif ile Isparta'nın rakımı neredeyse aynı. Yaz ve bahar şartları birbiri ile örtüşüyor. İnşallah bu benzerlik iki kent arasında ekonomik işbirliğine dönüşecek. Ispartamıza döviz kazandıracak çalışmalar yapacağız" diye konuştu.