Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantılarının üçüncüsü bugün gerçekleştirilecek. Belediye Meclis Salonunda saat 15.00’de başlayacak olan toplantıya Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlık etmesi bekleniyor.

İKİ TARTIŞMALI TOPLANTININ ARDINDAN…

Bilindiği gibi; Belediye Meclisinin Pazartesi günü yapılan Nisan ayı birinci ve Salı günü yapılan ikinci toplantısında Meclis İhtisas Komisyonları seçimle belirlenmiş ve bu sırada büyük tartışmalar çıkmıştı. Öyle ki, bu tartışmalar MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Uğur Bestelci ve Seyfettin Kalem’in parti yönetimi tarafından kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak Disiplin Kuruluna sevk edilmesine kadar gitmişti.

BESTELCİ VE KALEM YERİNE KATIRCIOĞLU

VE ARAS’A TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Buna rağmen, Bestelci ve Kalem ikinci toplantıda yapılan İmar Komisyonu seçimlerinde kendilerini aday göstermişler ve en fazla oy alan 5 kişi içine girerek İmar Komisyonuna girmeyi başarmışlardı. Ancak, Belediye, parti kararını gerekçe göstererek Mecliste en çok oyu olarak İmar Komisyonu'na seçilen Uğur Bestelci ve Seyfettin Kalem'i MHP'nin parti üyeliğini askıya alınan kararı dolayısıyla üyelikten düşürdü. Belediye'den İmar Komisyonu üyeliği için MHP'li Tevfik Katırcıoğlu, Kerem Araz ve Metin Kaya'ya tebligat gönderdi.

BUGÜNKÜ TOPLANTIDA NE OLACAK?

Belediye Meclisinin bugün yapılacak olan Nisan ayı üçüncü toplantısında, ilk iki toplantıda yaşanan tartışmaların devam etmesi bekleniyor. Normal olarak gündemde ise ikinci toplantıda ilgili komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi bulunuyor.