23 Nisan’da Vali koltuğuna oturan Fevzi Paşa Ortaokulu öğrencisi Metin Mert Yalçıntuğ, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Çan’ı aramış ve okuluna fotokopi makinesi istemişti. Bunun üzerine harekete geçen Can, dün Yalçıntuğ’un okuluna fotokopi makinesini kazandırdı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Vali Vahdettin Özkan’ın koltuğuna oturan Fevzi Paşa Ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Metin Mert Yalçıntuğ, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Çan’ı arayarak okulundaki fotokopi makinesi ve yalıtım ile ilgili eksiklikleri dile getirmişti. Bunların tamamlanması için Milli Eğitim Müdürü Çan’a talimat veren Yalçıntuğ, dün amacına ulaştı.

FOTOKOPİ MAKİNESİ TAMAM BİNA YALITIMI YAZ AYLARINA KALDI

Yalçıntuğ ve öğretmenlerini dün makamında ağırlayan Milli Eğitim Müdürü Can, fotokopi makinesinin alındığını ve okulun yalıtım işinin de yaz aylarında yapılacağının müjdesini verdi. 23 Nisan’da Yalçıntuğ’un kendini araması üzerine çok heyecanlandığını ifade eden Can, “Kendisi bize okulun fotokopi makinesinin arızalı olduğu ve binanın yalıtımının iyi olmadığını belirtmişti. Bu eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi. Eksiklikleri bize hatırlatmış olduğu için kendilerine teşekkür ettik. Fotokopi makinesiyle ilk eksikliğimizi gidermiş olduk. İnşaattaki arkadaşlarımızı da göndererek yaz döneminde binanın yalıtımını gerçekleştirileceğiz. Çocuğumuz inşallah ileriki yaşamında da o koltuğa gerçekten oturmasını dileriz” dedi.

DİĞER OKULLARA DA VERİLECEK

Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm okullara fotokopi makinesi dağıtacağına da değinen Can, “Hiçbir okul fotokopi makinesiz kalmayacak. Bu bizim kendi imkanlarımızla karşıladığımız bir makine oldu. Diğer okullarımız alınmasın. Fatih Projesi kapsamında diğer okullarımızda en kısa zamanda makinelerine kavuşacak” diye konuştu.

CAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan öğrenci Yalçıntuğ ise İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Çan’a teşekkür etti. Okulun eksikliğinin giderilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Yalçıntuğ, “Okulumuza fotokopi makinesini kazandırdığım için çok mutluyum. Yazın da yalıtım sorunu çözülecek ve inşallah sınıflarımızda daha rahat ders işleyeceğiz” şeklinde konuştu.