Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaban hayatında kuduz hastalığıyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışma kapsamında aşılıyemler ormanlık alanlara havadan atılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Şarkikaraağaç İlçe Müdürü Emel Ayanoğlu, 21 Nisan tarihinde başlayacak iki ay devam etmesi beklenen uçaktan içinde kuduz aşısı kapsülü bulunan köftelerin atılmasıyla yaban hayvanların aşısının sağlanacağını belirtti.Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin de bu proje sınırları içerisinde bulunduğunu kaydeden Ayanoğlu, yaban hayatına yönelik havadan aşılama kampanyası süresince özellikle ormanlık bölgelere yakın köylerde yaşayan vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Ayanoğlu, şu uyarılarda bulundu: "Köylülerin iki ay ormanlık alanlarda hayvanlarını otlatmamaları gerekmektedir. Kedi ve köpeklerde görülecek şüpheli vakalar bağlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirilmelidir.

Aşılı yemlere temastan kaçınılmalıdır. Aşılar özellikle yaban hayvanları için geliştirildiğinden herhangi bir zararı olmamakla birlikte yaban hayvanlarınca daha fazla kullanılabilmesi açısından kedi, köpek ve sığırlara yedirilmemelidir."İnsan sağlığını tehdit edecek bir sorunla karşılaşılmaması için vatandaşların doğada bu köftelerle karşılaştığı zaman kesinlikle köftelere dokunmamaması gerektiğini hatırlatan Ayanoğlu, "Özellikle çocuklar bu konuda uyarılmalıdır.Şayet aşı kapsülüne temas halinde en yakın sağlık kurumuna gitmeleri gerekmektedir" dedi.