Isparta, konut sektöründe çığır açacak bir projeye ev sahipliği yapacak. KULE 246 Konutları, 23 dönüm arazide 7 ayrı projede 731 konutla MERHABA demeye hazırlanıyor. Isparta'nın yeni merkezinde yükselecek konutlar sosyal donatı alanları ile aile bireylerinin tamamına hizmet verecek şekilde tasarlandı.
    
Isparta’nın yeni cazibe merkezi Yalçın Baysan Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Baysan, KULE 246’yı anlattı:

SDÜ'YE 200 KONTENJAN

Yalçın Baysan Grup, Memur-Sen'den sonra SDÜ Rektörlüğü'yle de 200 konutluk anlaşma yaptı. Kule246 Projesi'nde SDÜ personeline yüzde 15 özel indirim uygulanacak. Çevre Yolu üzerinde geliştirdiği 731 dairelik Kule246 Projesi ile dikkatleri üzerine çeken Yalçın Baysan Grup, Memur- Sen'den sonra SDÜ Rektörlüğü ile de özel bir anlaşma yaptı. Yalçın Baysan Grup ile SDÜ Rektörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 1 aylık süre içerisinde Kule246 Projesi'nden konut alacak personele yüzde 15 oranında özel indirim uygulanacak.

SDÜ camiasının Kule246'da kotası 200 konut ile sınırlı. Yalçın Baysan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Baysan, Basın Kulübü'nün canlı yayınında 7 yıldır üzerinde çalıştığı Kule246 Projesi'ni anlattı. Memur-Sen ile yapılan özel anlaşmanın getirdiği avantajlardan bahseden Baysan, SDÜ camiasına da müjde verdi. İşte Baysan'ın açıklamaları:

"1+0'dan 4+1'e kadar konut projemiz var. Bizim Memur-Sen ile yıllardır birlikteliğimiz var. Zaman zaman görüşmelerimiz devam ediyordu. Üyelerine 2 konut projesi kazandırmış bir sivil toplum örgütü. Kooperatif üzerinden yaptıkları projeleri vardı. Memur-Sen ve bağlı sendika başkanlarına projemi anlattım. Üyelerini bu projeden faydalandırabileceğimi söyledim. Üst düzey bir projeyle Memur-Sen üyelerini buluşturabileceğimi ifade ettim. Düşündüler, değerlendirdiler.

'Neden olmasın' dediler. Memur- Sen ve bağlı sendika üyelerine adına yüzde 15 indirim yaparak 200 konut ayırdık. 200 konut için de başvuru için belli bir zaman dilimi koyduk. Projeye dahil olmak isteyen üyelerimiz bize geliyor, 50 bin TL peşinat yatırıyor. Geri kalanını anlaşmalı finans gruplarımızla anlaşarak çözümlüyorlar. Bu projeye dahil olmak isteyen Memur-Sen üyelerinin 3 hafta süresi kaldı. Bu zaman içerisinde gelip, bu projeye dahil olabilirler. Bu anlaşma medya aracılığıyla duyulduktan sonra üniversite camiasından bize talepler geldi. SDÜ camiası olarak bu proje içerisinde yer almak istediklerini belirttiler.

Üniversite camiamız için çalışmalarımızı başlattık, değerli Rektörümüz Prof. Dr. İlker Çarıkçı beyle görüşmelerimizi yaptık. Sayın Rektörümüzün ilgisi ve alasına teşekkür ediyoruz, üniversite camiamıza da 200 konut ayırdık. Üniversitemizle protokol imzaladık. SDÜ Doğu ve Batı Yerleşkelerinde tanatım stantlarımızı kuracağız. 1 ay içerisinde bize başvuran SDÜ personelemize yüzde 15 indirim uygulayacağız."