Haziran ayında yapılacak genel seçimlere ‘küllerimizden doğuyoruz’ sloganı ile yola çıkan Demokrat Parti, Isparta Milletvekili adaylarını düzenlediği toplantı ile kamuoyuna tanıttı.

Demokrat Partisi İl Başkanlığında gerçekleşen tanıtım töreninde milletvekili adayları Ömer Levent, Ercan Turan, Mahmut Şengül ve Durmuş Ali Karip partililerden büyük ilgi gördü. Aday tanıtımında konuşan DP İl Başkanı Hasan Yalçınkaya “Demokrat Partisi Darbelere, ihtilâllere maruz kalmış bir partidir. Diğer genel başkanlar gibi olmayan Genel başkanımız hiçbir zaman bizim başımızı öne eğdirmemiştir. Isparta’mız, belediye ve Ak Parti nezdinde yıllardır ihmale uğramıştır. Isparta’mız üzerine ölü topraklar serilmiştir. Bittiği yerde bu kavga tekrardan başlayacaktır. Sadece kendi partimize oy vereceğiz. Dağılmış vaziyette olan partimiz için birleşmemiz ve toplanmamız gerekmektedir” dedi.

‘KÜLLERİMİZDEN YENİDEN DOĞACAĞIZ’
Haziran ayında yapılacak genel seçimlere ‘küllerimizden doğuyoruz’ sloganı ile yola çıkan Demokrat Partisi 4. Sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karip, Demokrat Partisi İl Başkanlığında yapılan aday tanıtım toplantısında şu ifadelere yer verdi. Karip “Türkiye kritik bir dönemden geçiyor. 7 Haziran seçimleri demokratlar için önemli bir gündür. 1946’da 7 Haziran günü gibi bu seçimlerde de küllerinden yeniden doğacaktır. Bizim olmadığımız bir mecliste, bizim olmadığımız bir Türkiye yönetimini 12 yıldır gözlemlemekteyiz. Isparta’ya hiçbir hizmet gelmemektedir” dedi.

‘BİLGİÇ’E GÖNDERME’
Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in Yalvaç ziyaretinde verdiği müjdeleri eleştiren Demokrat Partisi 4. Sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karip “Süreyya Sadi Bilgiç Yalvaç’a 5 tane müjdeli haber vermeye gelmiş. 2016’da doğalgaz gelecek ve cezaevi yapılacak demiş. Sağır yolu 2016’da karayollarına alınacak demiş. Yapılacak, edilecek diyerek insanları kandırmıştır. Bir açıklamasında Isparta - Konya yolu duble yol olacak demiş. 12 yıldır neredeydiniz diye sormazlar mı?” ifadelerini kullandı.

‘ISPARTA’YA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERECEĞİZ’
Konuşmasını şu şekilde sürdüren Karip “7 Haziran seçimlerinde demokrat partinin önderliğinde Isparta hak ettiği değeri alacaktır. 12 yıldır iktidarda bulunan AKP hükümeti 3Y diyerek iktidara gelmiştir. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek iktidara gelmiştir. 17-25 Aralık operasyonunda yolsuzluk paçalarından akmıştır. Yoksullukla mücadele edeceğiz demişlerdi, insanların sadakatini satın alarak devlet imkânları ile iktidarda bulundukları koltuklarını muhafaza etme gayretindeler. Yasaklarla mücadele edeceğiz dediler. Bizden olan olmayan ayrımı yaparak, İnsanları sosyal medyadan uzaklaştırdılar. İktidar bu konuda da sınıfta kalmıştır. Seçimler adil değillerdir. Muhalefet partileri sadece iktidar ile mücadele etmiyor. Partisine oy isteyen bir cumhurbaşkanı ile de mücadele ediyorlar” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’DE HUKUK YOK’
Demokrat Partisi 4. Sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karip “AKP döneminde hukuk liğme liğme edilmiştir. Hukuk sadece Diyarbakır’da baklava çalanlara işlemekte, Reza Sarraf’lara ve bakan çocuklarına hukuk işlememektedir. Herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın televizyonlarda reklamı veriliyor. Reklamda Çanakkale şehitlerini anmakta ve mezarlarının başında dua etmektedir. Her şeyden önce sen oğlunu askere gönderdin mi” şeklinde konuştu.

‘NE YENİ NE DE ESKİ TÜRKİYE VAR’
Ak Parti’nin Açılım süreci diyerek, Doğu Anadolu bölgesini PKK’ya teslim ettiğini belirten Demokrat Partisi 4. Sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karip “AKP yeni bir türkü tutturmuş ‘Yeni Türkiye’ diye. Herkes bilsin ki biz demokratlar olarak bizim ne eski bir Türkiye’miz var ne de yeni bir Türkiye’miz var. Bizim bir tane Türkiye cumhuriyetimiz var” ifadelerini kullandı.