Kültür Eğitim Kurumları Zincirinin Isparta Halkası 6 Eylül Cuma Günü Saat 10.00’da Yapılacak Törenle Hizmete Giriyor.

Ayazmana Mahallesi eski Telekom binasında hizmete girecek olan Kültür Koleji deneyimli ve tecrübeli öğretmen kadrosuyla iddialı bir şekilde eğitim-öğretime başlıyor.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Isparta Kültür Eğitim Kurumları Müdürü Muharrem Akpınar,  Isparta’ya prestijli bir eğitim yuvası kazandırmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi; “Tüm öğrencilerimizi akademik ve sosyal bireysel kazanımlarıyla, kendi ülkelerinin ve uluslararası toplumların seçkin bireyleri olarak hayata hazırlamak ve kültürlü bireyler yetiştirmek hedefiyle yola çıktık.

Amacımız; Dünya gerçekleri ışığında, bireysel öğrenme farklılıklarını temel alan eğitim-öğretim tarzıyla öğrencilerimizi yetiştirmektir. Ayrıca her sınıf düzeyinde ileri akademik etik ölçütleri üst düzeyde karşılayacak niteliklere sahip, anadilini ve en az iki yabancı dili etkin kullanabilen, insanı ve farklı kültürleri anlayan ve onlara değer veren, toplumsal sorumlulukları üstlenen, yaşam boyu öğrenme kavramını benimsemiş seçkin bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.

Tüm Isparta’mızı kucaklamak istiyoruz diyerek konuşmasına devam eden Müdür Akpınar; “Bireysel farklılıklarımızı her zaman göz önünde bulundurup öğrencimiz, öğretmenimiz ve velilerimiz arasındaki eşitlik adalet ilkesi önceliğimiz olacaktır. Her zaman yüksek hizmet anlayışı ile güçlü öğretmen kadrosu ve öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla ilerlemeyi sürdüreceğiz. Kültür Koleji, Isparta halkının teveccühü ile de hızlı gelişimini sürdürecektir. Eğitime ve insanımıza yapılan bu yatırım, Isparta’nın ve Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırımdır” dedi.

‘Kültürlü Olan Kazanır’ sloganıyla eğitim-öğretim hizmetine başlayan Kültür Kolejinde, Isparta Özel Kültür Ortaokulu ve Isparta Özel Kültür Anadolu Lisesi için öğrenci kayıtları devam ediyor.

Kültür Kolejinde öğrenciler kendilerine sunulan sanat, spor, müzik ve bilişsel gelişim programlarının yanı sıra eşsiz akademik fırsatlar ile cesaretlendirilecektir.

Eğitim hayatına 1979 yılında Beyazıt’ta başlayan Kültür Koleji, ‘Öyle bir genç ki kültürlü’ iddiasıyla bugün 70’e yakın şubesiyle eğitim ve yayıncılıkta Türkiye’ye damgasını vurmuştur. / İbrahim DEMİRAYAK