Temeli 21 yıl önce atılan ve bu süre zarfında onlarca kez tamamlanması için kaleme aldığımız Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi içindeki Kültür Merkezi, tüm cazibesiyle(!) atıl vaziyette bekletilmeye devam ediyor. Başta milletvekilleri olmak üzere birçok bürokratın müdahale etmediği bu bina neredeyse tamamlanmadan tarihi bina statüsüne geçecek.

Milyonlarca liranın gömüldüğü ve yaklaşık 21 yıldır atıl vaziyette duran Kültür Merkezi inşaatı bu süre zarfında ilimize 1 dakika bile fayda sağlamadı. Hatta bina çürümeye yüz tuttu ve çeyrek asırdır tüm şartlara kafa tutarak tüm ihtişamıyla(!) yoldan geçenleri selamlıyor. Isparta-Antalya çevre yolu üzerinde bulunan bina yolu kullanan yüzlerce insan tarafından görülüyor.

21 YIL ÖNCE BU YOLU KULLANAN VATANDAŞ BUGÜN YİNE AYNI MANZARAYI GÖRÜYOR

Bundan 21 yıl önce bu yolu kullanan bir misafir bugün tekrar aynı yolu kullandığı zaman yine aynı manzarayı görüyor. Isparta’nın tanıtımını olumsuz etkileyen bu durum 21 yıldır hiç kimsenin dikkatini çekmese gerek müdahale edilmiyor. Bu süre zarfında onlarca kez yazılan haberler de buranın tamamlanmasına katkı sağlayamadı.

NE YAPARSAK BURASI TAMAMLANIR?

Tamamlanması halinde Isparta’nın önemli binalarından biri olacak olan Kültür Merkezi’nin bitirilmesi için ne yapılması gerekiyor? Çoğu zaman yer sıkıntısı yaşandığı için yatırımları tepen Isparta, böyle bir mevkide bulunan bu devasa binayı neden değerlendirmiyor?

DİĞER İLLERİ KISKANDIRACAK BİR BİNAYI KADERİNE TERK EDEMEYİZ!

Temeli 21 yıl önce atılmasına rağmen diğer iller de bile bulunmayan bu özellikteki bir binanın kaderine terk edilmesi ne etiğe ne de kalkınmaya çalışan bir ile yakışmıyor. Adı üzerinde Kültür Merkezi olarak inşaatına başlatılan bu bina Isparta’nın kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır.

ŞU ANDA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN UHDESİNDE

Yıllar içinde Isparta Belediyesine devredilen ve ekonomik olmadığı gerekçesiyle tekrar Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçen bina için yeniden ihaleye çıkılmaya hazırlanılıyordu. Söz konusu hizmet binası için ihalenin kısa zamanda tamamlanması bekleniyor. Ancak şu ana kadar herhangi bir somut adım atılmış değil.

KOSGEB’E VERİLSİN

Öte yandan alan genişliği ile birçok yatırımcı firma ya da kurumun iştahını kabartan bu bina kulislerdeki habere göre KOSGEB’in de dikkatini çekti. KOSGEB binayı uhdesine geçirmek için bir ön yoklama yaptığı ileri sürülüyor. Özellikle KOSGEB bünyesinde ilçelerde açılan İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) şeklinde bir yatırımın bu binaya kazandırılmasının düşünüldüğü iddia edildi. Ancak gelişen bu olaylar şu ana kadar söylemden öteye geçmiş değil.