Tepeden Tırnağa Yenilenen ve Modern Bir Hale Dönüştürülen Kültür Sarayı'nın Mart Ayı Sonlarına Doğru Tamamlanarak Halkın Hizmetine Sunulacağı Bildirildi.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, 30 yıllık geçmişi bulunan ve teknolojiden uzakta kaldığı için atıl durumda bulunan Kültür Sarayı"nın Yap-İşlet-Devret formülü ile ihale edildiğini hatırlattı. Isparta"nın her geçen gün büyüyen bir üniversite şehri olduğunu ifade eden Balaman, “Ne var ki kültürel ve sosyal aktiviteler buna paralel gelişme gösterememiş. Halbuki böylesi bir şehirde en azından haftada bir kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi gerekiyor. Belediyemize ait Kültür Sarayı daha önce bu amaçlarla kullanılmış ne var ki, gerek ısıtma sistemi gerek oturma düzeni günümüz teknolojisinden çok uzakta kaldığı için, koskoca salon sadece okul gecelerinde kullanılır hale gelmişti. Belediyenin zarar eden ve yılın büyük bir bölümünde atıl durumda kalan bu tesisini Yap-İşlet-Devret modeli ile ihaleye çıkardık. İhale sonucu Tüze Saraç Sinema İşletmeciliği, 2011 yılına kadar gerekli tadilat çalışmalarını yapmak koşulu ile salonu kiraladı. Burada modern bir Kültür Merkezi ve sinema salonu, aktivite merkezleri oluşturulacak. Bir yandan halkımıza kültürel bir tesis daha kazandırırken, diğer yandan atıl vaziyette duran bir tesis gelir getiren bir yer haline gelecek” diye söyledi.

Tadilat çalışmalarının Belediyenin onay verdiği proje doğrultusunda süratle devam ettiğini hatırlatan Başkan Balaman, Mart ayı sonlarına doğru çalışmaların tamamlanacağını haber verdi. Isparta"nın böyle bir tesise ihtiyaç duyduğunu belirten Belediye Başkanı Hasan Balaman yaklaşık maliyeti 1 milyon 500 bin YTL"yi bulan tadilat çalışmalarını Belediye imkanları ile kısa sürede gerçekleştirmenin zor olduğunu ifade ederek, “Belediye kaynaklarına hiç dokunmadan hatta kira almak kaydı ile bir tesis kazandık. Ispartamıza hayırlı olsun. Halı Sarayı Kültür Merkezi, Kültür Sarayı ve Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi"nde yapılacak olan diğer bir kültür merkezimizle Isparta bu konudaki açığını kapatacak ve her zaman çeşitli kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir şehir haline gelecektir” dedi.

Tamamen modern bir Kültür Merkezi haline gelecek olan tesiste 490 kişilik alt salon, 210 kişilik üst salon olmak üzere 2 ayrı sinema salonu oluşturulacak. Cumhuriyet Caddesi"ne bakan ön cephe genişletilirken giriş ise ortadan verilecek. Fuaye salonunda büfe ve gişe yer alırken, üst katta bulunan fuaye ön tarafa doğru genişletilmek suretiyle kafeterya haline dönüştürülecek. (İhlas Haber Ajansı)