Belediye Başkanı Hasan Balaman, Kültür Sarayı’nın kaderine terk edildiğine ilişkin çıkan bazı haberler üzerine açıklamada bulunarak “Isparta"nın ilk sinema ve tiyatro salonu olan ve uzun zamandır aktif olarak kullanılmayan Kültür Sarayı yeniden cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü, mimar ve teknikerleri tarafından hazırlanan restorasyon projesinden sonra, ihaleye çıkarak Kültür Sarayı yeniden restore edilecek ve Belediye"nin kasasından tek kuruş harcanmadan proje tamamlanacak. Aslına uygun olarak yapılacak olan yenileme çalışmasından sonra, Yap-İşlet-Devret formülü ile ihaleye verilerek işletilecek. Sinema ve tiyatro alanında uygulanan son teknoloji sistemlerinin kullanılacağı Kültür Sarayında hiçbir masraftan kaçınılmayacak.

Yapılan ihaleden sonra 5 ay içinde tamamlanması planlanan yenileme sürecinin arkasından Kültür Sarayı sinema salonu Akdeniz bölgesinin en modern salonlarından birisi olacak. Yeniden Isparta"nın simgelerinden birisi haline gelerek yenilenmiş haliyle, özellikle gençlerin yeni buluşma noktası haline gelecek.

Kültür Sarayında sinema ve tiyatro izlemeye gelenlere sinema öncesi ve film arasında kafeterya hizmetleri verilecek. Yapılacak olan yeniliklerden birisi de yenilenen Kültür Sarayında kütüphane oluşturulacak. Öğrencilerin ders ve kaynak kitaplarını bulabilecekleri ve aynı zamanda ders çalışabilecekleri kütüphane hizmeti verilecek. Belediye Başkanı Hasan Balaman, Kültür Sarayı"nın adına yakışır bir işletme olacağını ve burada kültürel, sanatsal aktivitelerin yapılacağını belirterek, “Halkımızdan istediğim tek şey burayı hınca-hınç doldurmalarıdır. Onlar istedikçe biz yapmaya hazırız. Her şeyin en iyisine layık olan vatandaşlarımıza en güzel tesisi yapıp hizmetlerine sunacağız” dedi.