1 Isparta’nın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan en büyük salonu Kültür Merkezi Sinemaları, 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren Belediyeye iade edildi. Balaman döneminde yapılan yap-işlet-devret usulü ihale ile Belediye Kültür Sarayı'nı 1.5 milyon TL'lik yatırımla modern bir tesis haline getiren Avşar Grup, zarar ettiği gerekçesiyle kültür tesisini mülk sahibi Belediye'ye iade etti.
Sinema sektörünün en büyük firmalarından Avşar Grubun, Isparta’dan çekilmesi büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Avşar Isparta Şubeleri İşletme Müdürü Alaaddin Eren, işletmenin hiçbir zaman istenilen talebe ulaşmadığını söyledi. Her türlü organizasyonun zararla sonuçlandığını kaydeden Eren, şu açıklamayı yaptı:

"Yaklaşık 3.5 yıldır işletmesini yaptığımız Isparta Belediyesi Kültür Merkezi Sinemaları'nı 1 Nisan günü kapatıp, Belediyeye grup olarak teslim ettik. Kültür Merkezi'nde sözleşme dışında olan tüm malzemeleri de Belediyeye bıraktık. Avşar Grup olarak bırakmamızın en etkili sebebi işletmenin hiçbir zaman istenilen talebe ulaşamamış olmasıdır. Tiyatro seyircisi 250-300 kişiyi geçmemektedir. Gelen .tiyatrolar ve organizasyonlar devamlı zarar etmektedir. Her iki şubede sinema izleyen seyirci sayısı geçen yıl 120 bin kişi, bu sene 1 Nisan'a kadar 65 bin kişidir. Şu anki mevcut sistemde kaliteli bir fast-food zinciri gelip,  sosyal alanlarıetmemiştir. Bizde grup olarak bu iş¬letmeyi verip, tesisin Özelliğini kaybetmemesini istedik. Ön fuayenin dükkan olarak değerlendirilmesi teklif edildi. Ama biz Ispartalının fikirlerini hep ön planda tuttuk. Sinemaya girişte ya da başka bir etkinliğe gelişte bir çok insanı dışarıda bekletmek istemeyiz.Belediye Meclisi'nden çıkan karar doğrultusunda yapılan sözleşme gereğince işletme mevcut şartlarda faaliyeti ihtiyaçları karşılamamaktadır. Cirodan yüzde kira bedeli verilmesi teklifinde bulunduk ama mevcut sözleşmeyle bunun mümkün olmadığı belirtildi. Yapılan 1.5 milyon TL'lik masrafı dahil düşünmeden tesisi teslim ettik. Bu işletme bu şekilde hiç kimseye kiralanamaz. Bu işletme an¬cak çatı katın düğün ve toplantı salonları olarak düzenlenmesinle çalışabilir düşüncesindeyiz. Sinema konseptleri artık bağımsız 'merdiven altı' dediğimiz şekilde değil, bir alışveriş merkezi içinde yapılmaktadır. Grubumuz Isparta şubeleri gibi yerlerin hepsini bırakmıştır. Yeni tesisler hep AVM içlerinde olmaktadır. Avşar Grubun Isparta’yı bırakması ciddi bir kayıptır. İnşallah gelecekte ciddi bir yatırım ile Isparta’ya dönmesi sağlanmalıdır.