Isparta Belediyesi şehirde gerçekleştirdiği önemli yatırımlara bir yenisini daha ekliyor. Şehrin altyapısını çözen ve bunun ardından da şimdi otopark projelerinin yapımına geçen Isparta Belediyesi son olarak da şehrin güzelleştirilmesi amacıyla Kaymakkapı Meydanı’nda yeni bir düzenlemeye geçti. İlk etapta Kaymakkapı Meydanı’na gül takını yerleştiren Isparta Belediyesi’nde şimdi de Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından tasarlanan ve hayata geçirilen belli objeler yer almaya başladı. 

İçerisinde mevsimine uygun çiçeklerin de bulunduğu bir gemi ve bir araç maketi yapılarak Kaymakkapı Meydanı’na kondu. Üzerinde ahşap üzerine işlenmiş gül motiflerinin de yer aldığı objelerin yanı sıra bölgeye yeni oturma gurupları da konacak. Kaymakkapı Meydanı’ndaki bu düzenlemeler ilk 6 ay içerisinde tamamen bitirilerek çalışmalar şehrin diğer noktalarına kaydırılacak. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından imal edilen objeleri yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehri en güzel bir şekle getirmek için çalıştıklarını söyledi. Bugüne kadar şehirdeki altyapının çözüldüğünü ve buna bağlı olarak otopark çalışmalarına başladıklarını belirten Günaydın, kentin daha da güzelleştirilmesi amacıyla yeni bir çalışmaya daha başladıklarını aktardı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yaptığımız çalışmalar şehrin karakterine uygun, Isparta’nın özgün sanatları olacak. Yapılan çalışmalar Isparta’ya has olacak, taklit olmayacak. Kaymakkapı Meydanı’mızda ciddi değişiklikler yapacağız. Buraya oturma gurupları da koyacağız. Daha sonra bu çalışmalar şehrimizin diğer noktalarına kaydırılacak ve şehrimize çok sayıda meydan kazandıracağız. Herkes şehrinin daha güzel olmasını ister, bizde bu doğrultuda çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu güzelliklerin daha da arttığı görülecek. Kültürümüzü yansıtacak meydanlar oluşturulacak. Şimdiden bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.