Mekke Eğitim Vakfı, sadece Isparta’nın değil Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mekke Eğitim Vakfı Kur’an Kursu’nun 2017 – 2018 Eğitim – Öğretim yılı sonu hafızlık töreni düzenlenecek. Törenin bu yıl 21’incisi gerçekleştirilecek.  

Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç, tüm Isparta halkının törene davetli olduğunu belirterek, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Bilindiği gibi, Kur’anı Kerim dinimiz İslam’ın Kutsal Kitabıdır. Allah (c.c), Kur’anı Kerim’deki Hicr Suresi 9. Ayeti kerimesinde, ‘Hiç şüphesiz, Kur’anı biz indirdik, onun koruyucuları da gerçekten biziz’ buyurmuşlardır. Ayrıca, yine kutsal Kitabımız Kur’anı Kerim’le ilgili olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimiz de Tirmizi Hadislerinde, ‘Kim Kur’an’ı okur, ezberler, helal kıldığı şeyi helal kabul eder, haram kıldığı şeyi de haram kabul ederse, Allah bu sayede onu cennetine koyar. O kişi de kendi ailesinden cehennemi hak eden on kişiye şefaat eder’ buyurmuşlardır. Onun içindir ki, kutsal Kitabımız Kur’anı Kerim’i okuma veya okutmak çok önemli kılınmıştır.  

Bu doğrultuda; Bizde Mekke Kur’an Kursu olarak gerek ilimiz, gerek ülkemiz ve hatta gerekse dünyanın dört bir yanından gelen gençlerimizi Kur’anı Kerim okuma konusunda eğitiyor ve onları hafız olarak yetiştiriyoruz. İşte bu çerçevede her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur’an kursumuzdan mezun olan 71 öğrencimiz için 21. Hafızlık törenini 13 Mayıs 2018 Pazar günü, saat 09.30’da Mekke Eğitim Vakfı Külliyesi Bahçesinde gerçekleştireceğiz.  

Törende davetlilerimize Kur’an Kursu Öğreticilerimiz tarafından ‘Kur’an ve Kur’an öğrenimi’ konusunda vaaz verilecek, Kur’anı Kerim tilaveti sunulacak ve son olarak da Mekke Erkek Kur’an Kursumuzda 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılında eğitim görerek Hafız olan 71 öğrencimiz tek tek tanıtılarak Hafızlık Belgeleri kendilerine verilecektir. Törenimiz davetlilere verilen ikramla sona erecektir” dedi. 

Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç,  Hafızlık Töreninin Ulusal Kanallardan Dost TV ile Uydudan yayın yapan Konya’nın yerel Televizyonu Kon TV’den de naklen yayınlanacağını sözlerine ekledi.