Isparta Deri Organize Sanayi Bölgesinde çeşitli zamanlarda vatandaşlar tarafından çekilen fotoğraflar bir kez daha kanun tanımazlığı gözler önüne serdi.  

Haber32 İnternet Sitesi WhatsApp ihbar hattına gelen fotoğraflar pes dedirtti. Yapılan uyarılara ve kesilen cezalara karşın hala deri atıklarının gelişigüzel vahşice yakılarak havanın kirletilmesine vatandaş tarafından büyük tepkiler var.

Çıkan kötü koku ve duman Ayazmana, Halıkent, Gülevler, Davraz, Gülcü ve Halife Sultan Mahallerini rahatsız etmeye devam ediyor.
Isparta Belediyesi 12 milyon liralık yatırımla açıktan giden atık suyu yaklaşık 6 kilometre kapalı sistemle Dereboğazı yoluna götürerek, kötü koku sorununa çözüm ararken DERİ OSB’de bulunan bazı üreticilerin tavrı vatandaşın dikkatinden kaçmıyor. 

Ayrıca DERİ OSB’nin arıtmasından çıkan çamur atıklarının lisanslı bertaraf merkezlerine gönderilmesi gerekirken Sav Spor Kompleksi bitişiğinde yeniden biriktirilmeye başlanması vatandaşları daha fazla çileden çıkardı. Hatırlanacağı üzere bu çamurlar 2017 yılında Isparta kamuoyunu fazlasıyla meşgul etmiş ve halk kötü kokudan fazlasıyla rahatsız olmuştu. Yıllarca arıtmadan çıkan çamurlar DERİ OSB’nin yerleşkesi içerisinde biriktirilmişti.

Çamur atıklarından çıkan koku dayanılamaz hale gelince dönemin valisi Şehmus Günaydın, sanayi bölgesine giderek durumun derhal düzeltilmesi talimatını vermişti. Biriken 2 bin ton çamurun bir kısmı lisanslı bertaraf merkezi olan Manisa’ya, Balıkesir’e ve Ankara’ya gönderilmişti. Şimdi o çamurlar yeniden biriktirilmeye başlandı. Bu sefer dikkat çekmemesi için DERİ OSB’nin dışında Sav Spor Kompleksinin hemen yanı başında biriktirilmeye başlandı.  Hal böyle olunca Devletin ciddi bir yatırım yaptığı spor kompleksi’de atıl duruma düştü.

Vatandaşlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü birkez daha göreve davet ettiler. Koku etkisinde kalan birçok mahalle sakinleri bizim gördüklerimizi onlar görmüyor mu? Diyerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sitem ettiler. DERİ OSB içeresindeki deri atık yığınlarını, çöpten geçilmeyen kaldırımları, yeniden biriktirilen çamurları lütfen görün ve gereğini yapın dediler.