Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Okul içinde ve çevresinde şiddet ve suçla mücadelede, okul yönetimi, aileler, öğrenciler ve polis arasında işbirliği sağlamak, suçu oluşmadan önlemek, suç korkusunu azaltıp daha verimli öğrenim ortamı sağlamak amacıyla Güvenli okul projesi kapsamında çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Personelimiz, Okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerle birlikte çalışmak suretiyle gençlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm konularda yardımcı olmak, okulun güvenliğini sağlamak ve okula dışardan müdahaleleri engellemek, öğrencilere sigara, alkol, uyuşturucu madde tedarik edilmesini önleyici tedbirleri almaktadır. Okul Güvenliğine ilişkin yapılan denetimler, bilgilendirme çalışmaları kapsamında 31.12.2012-04.01.2013 tarihleri arasında Emniyet Müdürlüğümüzce 85 açılması izne bağlı işletme denetlenmiştir.
 
Kontrollerde; 4 Playstation oyun salonuna Valilik Karan gereğince 18 yaşından küçük çocuk almaktan 728.00 TL, 1 İnternet kafeye internet toplu kullanım yönetmeliği gereğince 12 yaşından küçük çocuk almaktan 923.00 TL olmak üzere toplamda 1.651.00 TL idari yaptırım uygulanmıştır. 1 internet kafeye ruhsatsız faaliyet göstermekten işlem yapılmıştır. Bıçakla yaralanma olayına kansan 18 yaşından küçük çocuğun ifadesiyle ilimizde faaliyet gösteren bir restaurant içerisinde alkol aldığı bilgisi üzerine işletme hakkında 18 yaşından küçük çocuk almaktan Belediye Başkanlığına bildirimde bulunulmuştur. Okul çevresinde risk taşıyan şüpheli şahıslara karşı yapılan çalışmalarda 63 şahsın GBT sorgulaması yapılmış, 3 şahsa okul çevresinde eğitimi engelleyici davranıştan 507.00 TL. İdari yaptırım uygulanmıştır.
 
Okullarda öğrencilere yönelik 13 defa, velilere bilgilendirici eğitim faaliyetlerinde bulunulmuş, 232 adet broşür dağıtılmıştır. Sağlıklı bir eğitim ortamının temel unsurlan olan öğretmen, öğrenci, veli ve güvenlik işbirliğinin sağlanması ile birlikte mümkündür. Isparta İl Emniyet Müdürlüğü olarak İlimizi En Güvenli Eğitim Kenti yapmak amacıyla çalışmalanmızın kararlılıkla devam edecektir."