İmam – Hatip Lisesi öğrencileri Kur’anı Kerimi güzel okuma, Güzel Ezan Okuma ve Hafızlık Isparta İl Birinciliği yarışmasında kıyasıya yarıştılar.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmam – Hatip Liseleri arasında Kur’a Kerim’i Güzel Okuma, Güzel Ezan Okuma ve Hafızlık dallarında yarışma düzenlendi. Dün saat 11.00’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen yarışma programına; İl MilliEğitim Müdürü Ali Tabur, Burdur’a atanan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Eşref Özkan, Antalya’ya atanan İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Ebubekir Tanrıbir, Isparta İmam – Hatipler Derneği Başkanı Mustafa Büber, Başkan Yardımcısı Ali İhsan Altınok ve yönetim kurulu üyeleri ile, yarışmaya katılan İmam – Hatip Liselerinin Müdürleri, öğretmen ve öğrencileri katıldı. 
 
Yarışmaya il genelinden toplam 19 İmam – Hatip Lisesi öğrencisi katıldı. Öğrenciler, Kur’a Kerim’i Güzel Okuma, Güzel Ezan Okuma ve Hafızlık dallarında dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştılar. Yarışmacıları ise 10 kişilik öğretmen grubundan oluşan Jüri üyeleri değerlendirdi ve puanlamasını yaptı. 
 
Yapılan yarışmalar neticesinde; Kur’anı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında birinci Merkez Anadolu İmam – Hatip Lisesinden Bahattin Öker, ikinci Ş. Karaağaç Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammet Ali Temur ve üçüncü Dere Mahallesinde bulunan Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam – Hatip Lisesinden Mücahit Akyol üçüncü oldu. 
 
Güzel Ezan Okuma Yarışmasıda; birinci Yalvaç Anadolu İmam – Hatip Lisesinden Yusuf Yalvaçlı, ikinci Merkez Anadolu İmam – Hatip Lisesinden Seyfullah Açara ve üçüncü Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam – Hatip Lisesinden Ebubekir Çakır üçüncü oldu. 
 
Hafızlık yarışmasında ise; birinci Merkez Anadolu İmam – Hatip Lisesinden Ramazan Gürler, ikinci Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam – Hatip Lisesinden Sinan Yıldız oldu. Bu kategoriye iki okul katıldığı için üçüncü belirlenmedi. 
 
Yarışma sonunda kategorilerinde birinci olanlara çeşitli ödüller verildi. Kategorilerinde birinci olan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın tespit edeceği bir ilde Bölge Yarışmalarına katılarak Isparta’yı temsil edecekler.