Diyanetsen Isparta Şubesi tarafından düzenlenen; Erzurum Atatürk Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci tarafından sunulan "Hayatın Soruları ve Kur'an" konulu konferans cumartesi günü Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Programa,  Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sözen, dekan yardımcısı ve öğretim üyeleri, İl müftüsü M. Emin Avcı, İl Müftü Yardımcısı Halit Uğurlu,  Senirkent İlçe Müftüsü Kemal Bal, Yenişarbademli İlçe Müftüsü Mehmet Atay din görevlileri, İlahiyat fakültesi öğrencileri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Konferansta konuşan Osman Akçil 2010 yılının kuranı anlama yılı olduğunu ama sendika olarak Kuranı anlama ve anlatma yolundaki faaliyetlerine bu yıl da devam ettiklerini açıkladı.

Akçil; konuşmasına şöyle devam etti. "Biz din görevlileri olarak camide en ön saftayız. Toplumda da her yönde önde olmalıyız. Özellikle de yüce kitabımızın okunması, anlaşılması, ve yaşanması konusunda en önde olmalıyız. Diyanet-Sen olarak sendikacılığı sadece hak arama aracı değil, hizmet vesilesi olarak görüyoruz. Biz üyelerimize, camiamıza ve tüm milletimize her türlü hizmete hazırız ve hizmete devam edeceğiz.

Daha sonra söz alan Prof Dr. Lütfullah Cebeci “Hayatın Soruları ve Kuran” konulu konferansını sundu.

Cebeci, Kuran; hayat, insanın yaratılış sebebi gibi soruları cevapladı. İnsan halife olarak, imtihanın gerçekleşeceği bir alan olarak yaratılan dünya üzerinde yaşayan varlıktır. Dünya ve içindekiler insan için yaratılmıştır. İnsan da ibadet denen imtihan içinde olgunlaşmak için yaratılmıştır. İnsana verilen yetkiler sayesinde şeytana ortak olma imkan ve ihtimali de doğmaktadır. Hayat nedir? Allah’ın insan için yarattığı özel bir sistemdir. Nereden geliyoruz? Hz Adem’den geliyoruz. İşte Kuran tüm bu soruların cevabını ve daha fazlasını bize en iyi şekilde öğretmektedir. Kuranın vereceği cevaplar tüm zamanlara yeter. Cevapların geçerliliği sonsuzdur. Daima elimizin altında bulunan kuranı tam ve anlayarak okumuyoruz. Halbuki etrafınızda yaşanmış bir çok hidayet hikayesi aslında ne kadarda dikkat çekicidir. Bu hikayelerdeki kahramanlar kuranı anlayarak bir kez okuyunca hayatları değişmiştir. Çoğu yaşadıkları hayattan vaz geçerek Müslüman olmuşlardır.”

Konferansın sonunda program teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.