Kurban eti kaça bölünür? Kurban eti nasıl hazırlanır?

Kurban eti kaça bölünür? Kurban eti nasıl hazırlanır ve Nasıl Saklanır ?

İşte kurban parçalama, dağıtma, saklama, pişirme İpuçları 

Yemek kitabı ve gazete yazarı olan Refika Bürgül, kesilen küçükbaş hayvandan çıkan etlerin nasıl kullanılabileceğini anlattı.

ÇORBALIKTAN KÜŞLEMEYE ETLERİN ÇIKTIĞI YERLER

30 kilogramlık bir kuzu iç organları ve derisi ayrıldıktan sonra 17 kilo kalıyor. Kuzunun parçaları şunlar; Kuzunun vücudunda aşağı doğru inildikçe hareket daha fazla olduğu için, etler daha sert oluyor. Alt kısımlar kemikli veya kemiksiz; uzun pişirmek için daha uygun.

Kuzunun butunun üst parçaları daha yumuşak olduğu için kuşbaşı yapılıp yemeklik olarak kullanılabilir. Leğen ve bacak kemikleri de et suyu ve çorbalık kullanıma uygun. Kuzunun en kıymetli kısmı ise kısa bel olarak bilinen kısım. Buradan iki parça olarak çıkan küşleme, hiç hareket etmediği için en yumuşak ettir.

Yalnızca akademik çalışmalarda değil, bilgi paylaşımı amacıyla kamusal ortama sunulan her türlü yazılı ve sözlü çalışmada yararlanılan kaynakları eksiksiz olarak belirtmek, hukuki ve ahlaki yükümlülüklerdir. Bilginin sağlıklı bir şekilde ortaya çıkması, yayılması, düzeltilmesi, geliştirilmesi ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için çalışmaların sorumluluğunun bireysel olarak üstlenilmesi, bunun için de öncelikle, diğer bilgi üreticilerinin hakkının verilmesi gerekir.