Vakıf ve dernekler, kurbanlık bağışlarının kredi kartıyla da yapılabileceğini duyuruyor. Kurban bedelleri 220 ile 260 YTL arasında değişiyor. Yurt dışından 200 dolar veya 140 Euro"ya bağış yapılabiliyor.

Kurban Bayramı"nda vekaletle kurbanlık bağışı toplamak isteyen çok sayıdaki vakıf ve dernek, çalışmalarına başladı.

Bu vakıf ve derneklerin duyurularında kurbanlık fiyatları 220-260 bin YTL arasında değişiyor. Yurt dışından yapılacak bağışlarda ise kurbanlık fiyatlarının 200 dolar veya 140 Euro karşılığında yapılacağı belirtiliyor.

Bağışta bulunacaklara, bayram sonrası noter onaylı kesim tutanağı gönderileceği de vurgulanıyor.

MEHMETÇİK VAKFI
Mehmetçik Vakfı"nın internet sitesinde yer alan açıklamada, bağışlanan kurbanlıkların modern tesislerde, hijyenik koşullarda, vakıf personeli huzurunda, veteriner denetiminde, noter ve din görevlisi nezaretinde kesimlerinin yapılacağı kaydediliyor. Kesilecek kurbanlıkların etinin bir bölümünün kesim bölgesindeki şehit yakınlarıyla gazilere dağıtılacağı, kalan bölümünün de ekonomik olarak değerlendirilerek, yapılmakta olan yardımlarda kullanılacağı belirtiliyor.

Mehmetçik Vakfı, kurban bedeli olan 250 YTL, 200 ABD doları veya 140 Euro"nun, banka şubelerine veya kredi kartıyla ödenebileceğini duyuruyor.

KIZILAY
Türk Kızılayı"ndan yapılan açıklamada ise kurbanlıkların dini kurallara uygun olarak kestirilip, hijyenik koşul ve standartlarda paketleterek kavurma tipi et konserve olarak yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı, bir hisse kurban bedelinin, yurt içinden yapılacak bağışlarda 260 YTL, yurt dışından yapılacak bağışlarda ise 140 Euro ve 200 dolar olduğu belirtiliyor.

Kızılay, kesimlerde veteriner hekim, din görevlisi ve noter bulunacağını, kesim görüntülerinin yer aldığı CD"lerin bağış yapanların adresine gönderileceğini ifade ediliyor.

DİYANET VAKFI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla sürdürülen kurban kesim organizasyonu için de bu yıl kurbanlık bedeli 260 YTL olarak belirlendi.

Diyanet Vakfı"nın yaptığı duyuruda “Arzu eden vatandaşlarımız www.diyanetvakfi.org.tr sitesinden kredi kartıyla ödeme yaparak kurbanlıklarını kestirebileceklerdir. Bu şekilde kesilen kurbanlıklardan elde edilen etler yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlarımız ile soydaş ve dindaşlarımıza dağıtılmaktadır” denildi.

LÖSEV VE THK
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) de etlerini lösemili çocuklara dağıtmak için 250 YTL bedelle kurban bağışı topluyor.

Türk Hava Kurumu da internet sitesinde yaptığı duyuruda, vekaletle yapılan kurbanlık kesiminden elde edilen etlerin kavurma yapılarak yoksul ailelere dağıtıldığı, 5 yılda yaklaşık 47 bin 250 aileye kavurma ulaştırıldığı, bu yıl vekaletle kurban bedelinin 250 YTL olduğu, kesimlerin noter ve veteriner denetiminde, dini vecibelere uygun olarak yapılacağı belirtiliyor.

Açıklamada, bu yıl kurbanlık etlerinden yaptırılan kavurmaların 100 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtılacağı kaydediliyor.

Gazetelere ilan veren çok sayıdaki vakıf ve dernek de vekaletle yapılacak kurbanlık kesimlerinde, noter, din adamı ve veteriner bulunacağını, kurban bedellerinin yurt içi için 220-260 YTL, yurt dışından yapılacak bağışların ise 200 dolar veya 140 Euro olduğunu duyuruyor.