Pazarda satışların  bayramın üçüncü günü ikindi vaktine kadar devam edeceği belirtildi.

KURBANLIĞINI HENÜZ ALMAMIŞ OLANLAR HAYVAN PAZARINA KOŞUYOR

Hayvan Pazarı, Kurban Bayramının devam ettiği bugünlerde ucuz kurbanlıkların adresi oldu. Büyükbaş hayvanların 6 bin liraya kadar düştüğü hayvan pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışa sunulduğu Hayvan Pazarında hayvanların yüzde 70'i Kurban Bayramı öncesi alıcılarını buldu. Ancak, % 30’u halâ alıcı bekliyor.

KURBANLIKLAR UCUZLASIN DİYE BEKLEYENLER DE VAR!

Kurban Bayramı öncesi işlerinin yoğunluğu nedeniyle kurban alamadığı için bayramda Hayvan Pazarına gelip kurbanlık hayvanını alan vatandaşların yanı sıra, Bayramda kurbanlıklar ucuzlasın da öyle alayım’ diye düşünüp kurbanlığını bayram öncesi almayan ve kurban bayramında hayvan pazarına gelen vatandaşlar da var.

VATANDAŞLAR KIYASIYA PAZARLIK ETTİ

Kurban Bayramı olmasına rağmen Hayvan Pazarında kurbanlık satışını sürdüren besici Mustafa Yılmazer, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kurban almak isteyenleri buraya bekliyoruz. Çünkü burada hayvan fiyatları çok uygun. Ben 25 senedir kurbanlık satışıyla uğraşıyorum. Kasaplarda 50 TL olan et burada 25 - 30 TL arasında. Hayvanı ahırda beslemeyip doğal ortamda, yaylada beslediğim için eti çok güzel. Kurbanlık olarak getirdiğim hayvanların yüzde 85’ini sattım. Geriye kalan yüzde 15’lik bölümünü de inşallah Kurban Bayramı süresince satacağımı düşünüyorum” dedi.