Milletvekili Haydar Kemal Kurt:

“Muhalefetin Adayları Ak Parti Hükümetinin Memuruydu”

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Yalvaç’a gelen Ak Parti Isparta Milletvekili hemşehrimiz Haydar Kemal Kurt, ÖZYALVAÇ’a seçim ve partisi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ak Parti’li Milletvekili Kurt, önce aday yapılmaması konusunu “nöbet değişimi” olarak niteledi. “Biz sadece aday yapıldığımız zaman çalışmıyoruz. Partimizin milletvekili olarak, partimiz için de elimizden geleni yapıyoruz. Bizim açımızdan bu bir nöbet değişimidir. Ayrıca özellikle belirtmek isterim ki, Isparta’da en iyi adaylar Ak Parti’nin adaylarıdır” dedi. Ak Parti’nin millete hizmet ve proje hareketi olduğunu belirten Kurt “Bu hareketin içinde çok uzun zamandır yer alan biri olarak her zaman milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti adaylarının Isparta adayları içinde en iyileri olduğunu ifade eden hemşehrimiz Kurt, “Özellikle CHP ve MHP’nin milletvekili adaylıklarının ilk iki sıralarında yer alan adaylar 8 buçuk yıllık Ak Parti iktidarında bizimle bürokrat olarak çalışmış kişilerdir. Vatandaştan oy isterken bizimle birlikte çalıştıkları dönemdeki hizmetlerine güvenerek vatandaştan oy istiyorlar. Isparta’da Ak Parti, muhalefetin bile oy isteme gerekçesi olan hizmetleri üretmiştir” dedi.

“Ak Parti hizmetlerini referans göstererek oy istiyorlar”

Muhalefet partileri CHP ve MHP’nin ilk iki sıradaki milletvekili adaylarına görev yaptıkları süre içerisinde hizmet etme noktasında, bir zorluk çıkarılmadığı gibi destek olunması gerektiğinde desteklerini de verdiklerini ifade eden Kurt, “CHP ve MHP’den aday olan arkadaşlar da Ak Parti döneminde yapılan bu hizmetleri örnek vererek vatandaşlardan kendileri için oy istiyorlar. Bu arkadaşlar partileri tarafından aday gösterilirken, Ak Parti ile yönetilen devletin hizmetlerine sığınılarak siyaset yapıldığını göstermektedir. MHP’nin birinci ve ikinci sıra adayları, CHP’nin birinci ve ikinci sıra adayları bizim bizim bürokratımızdı. Devlet memuru olarak çalıştıkları dönem içerisinde hangi hayırlı hizmet Ak Parti hükümeti veya siyasetçileri tarafından reddedilmiştir?” dedi.

Hepsi de Ak Parti iktidarı döneminde halka verilen hizmetlere güvenerek aday olmuşlardır…

Sözkonusu adayların Ak Parti döneminde yapılan hizmetlere güvenerek aday olduklarını ifade eden Kurt, “Bu arkadaşlar, bu hükümetin devlet yönetiminden rahatsız olarak görevden ayrılmamışlardır. Bu hususta, hükümet eden siyasi parti Ak Parti’yle herhangi bir toplumsal sorunda ters düşerek ayrılmak zorunda kalmamışlardır. Mesela CHP birinci sıra adayı Ali Haydar Öner, iki yıl valilik yaptığı şehrimizde aday olabilme cesaretini valilik döneminde yapılan hizmetlere güvenerek yola çıkmıştır. Yine aynı şekilde ikinci sıra adayı İrfan bey, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı iken bizimle 8 buçuk yıl birlikte çalıştı.

Ve her ikisi de halka verilen hizmetlere güvenerek aday olmuşlardır. Görev başında iken hükümetle hizmet noktasında hiçbir sorunlarını duymadık. Bizler iktidar milletvekilleri olarak kendilerine hiçbir kanunsuz ve şahsi talepte, ricada bulunmadık. Şimdi bu hizmetlere güvenerek aday olan bu arkadaşların bizden önceki hükümetler dönemindeki hizmetlerle ve hizmet yapış yöntemleriyle Ak Parti Hükümetleri dönemini vicdanlarında karşılaştırdıkları kanaatindeyim. Adaylık heyecanlarının verilen hizmete dayandığını söyleyen bu arkadaşlar, Ak Parti iktidarı ile siyasi idealleri için bu cesareti gerçekleştirme imkanlarını bulmuşlardır. Bu da bizim Ak Parti olarak başarımızdır” şeklinde konuştu.

Bunlar bu hizmetleri yaparken Ak Parti Hükümetinin Memuru Değil miydi?

Kurt “Aynı şeyler, her konuşmasında idarecilikten geldiğini söyleyen Nevzat bey için de söz konusudur. Bu arkadaşlarımızın hepsinin de iktidar partisinin hükümet etme tarzına karşı istifa ederek siyasete girmeleri söz konusu değildir. Zaten bu halka ‘ben vali iken…’, ‘ben DSİ Bölge Müdür Yardımcısı iken…’, ya da ‘ben Kaymakam iken…’ şu hizmeti yaptım… derken Ak Parti hükümetinin yönettiği devletin memuru değiller miydi?” diyerek Ak Parti hizmetlerini sahiplenmeye çalıştıklarını belirtti.

Isparta’da Milletvekilliklerinin tamamı Ak Parti’nin olacak…

Ak Parti’nin seçimde tüm milletvekilliklerini kazanmak için mücadele verdiğini belirten Kurt, “12 Haziran seçimlerinde tüm adaylarımızı kazandıracak şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah Isparta halkı Ak Parti’yi sandıktan 4-0 galip gelecek sonuca götürecektir. Halkımız Ak Parti’ye inanıyor, biz halkımıza güveniyoruz. Tüm partilere seçimlerde başarılar diliyoruz” dedi.