İl Emniyet Müdürlüğü lise ve ortaokullarda öğrencilerin rahatsız edilmemesi, öğrencilerin kötü alışkanlık kazanmalarına engel olmak için önemli bir çalışma başlattı.
 
Emniyet Müdürü Mehmet Or'un talimatı ile özellikle liseler için yeni bir çalışma başlatıldı. Öğrencilere serbest kıyafet uygulamasının başlaması ile birlikte, okullara kötü alışkanlıkların sokulması girişimlerine karşılık polis geniş güvenlik önlemleri aldı.
 
Özellikle okulların önünde polisler geniş güvenlik önlemleri alacak ve adeta kuş uçurtmayacak. Okul önlerinde öğrencilerin rahatsız edilmemeleri sağlanacak ve öğrencilerin kötü alışkanlık kazanmalarına engel olunacak.
 
Yetkililer, okulların önlerinde ve okullarda sivil polis-lerin sürekli görev yapacağını belirterek, görülen aksaklıklara ve yasa dışı girişimlere hemen müdahale edileceğini, olumsuz gelişmelerin yaşanmaması, okul önlerinde öğrencilere yönelik olumsuz davranışların meydana gelmemesi için hemen müdahale edileceğini ve yasal işlem yapılacağını belirttiler.
 
Veliler ise emniyetin uygulamasından son derece memnun. Emniyet Müdürü Mehmet Or ve bütün teşkilatına teşekkür eden veliler:"Özellikle okul önlerinde çocuklarımız ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Son dönemde serbest kıyafet uygulaması ile işler iyice karışmıştı. Emniyetimizin bu uygulaması yüreğimize su serpti.
 
Okul önlerinde sigara, alkol ve uyuşturucu tehlikesi var. Polislerimiz bu konuda duyarlı oldukları için tedbirler zamanında alınıyor. Gerekli cezalar verilmeli" şeklinde konuştular.
 
Veliler ayrıca Süleyman Demirel Eğitim Kompleksinin içinde ve çevresinde özellikle akşamları polis denetimlerini sıklaştırılmasını da istediler.