Dün isimleri listede belirtilen Hacı Adayları İplikçi Camii önünde malzemelerini aldılar. Hacı Adaylarına malzemeleri Hac Dairesi Başkanlığı tarafından veriliyor.

    Hacı adaylarına dağıtılan malzemeler; 2 takım elbiselik kumaş erkeklere gri renk çizgili, bayanlara gri renk ve düz kumaşlardan seçiliyor, 2 adet seyahat el çantası, pasaport muhafaza çantası, 2 adet Türk Bayrağı, Haccı anlamak, hac ilmihali, Kur" an-ı Kerim Meali ve 2 cilt İlmihal kitabından oluşan Hac Kitapları, hijyenik koruyucu maskeden oluşuyor.

    Isparta İl Müftüsü İsmail Öncel, hacı adaylarına 30 Ekim 2006 Pazartesiden itibaren eğitim amaçlı seminer düzenlendiğini ve bu seminerlere bütün hacı adaylarının kadın, erkek herkesin katıldığını söyledi.

    Hacca gidecek adaylara her sene olduğu gibi bu yılda seminer düzenlendiğini ve fazlaca önem verildiğini söyleyen İsmail Öncel, haftada 2 gün olmak üzere Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 08.30 dan 11.30 a kadar toplam 3 saatlik bir eğitim programı olduğunu, bu seminerin Ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

   Seminerleri yoğun ilgiyle takip eden Hacı adayları, kendilerine bu seminerlerin son derece faydalı olduğunu ve bu sayede gidecekleri yerleri önceden tanıdıklarını bilinçli olarak gidebileceklerini söylediler. Bu sene 850 civarında Hacı adayı bulunuyor ve bu sayının %60"ı Diyanet İşleri, %40"ı özel şirketler tarafından götürülecek.

YeniExpress