ISPARTA-Atıl evinin bodrum katını apart yapıp, öğrenciye kiraya verenler başka alanlara yönelsin

-Isparta, 25 bin kapasite ile İstanbul ve Ankara'dan sonra Türkiye'nin 3. şehri olacak

   İl Özel İdaresi'nin Mensucat Fabrikası arkasındaki taşınmazı üzerinde kat karşılığı usulü ile özel sektöre yaptırdığı 5 bin kişilik yurt hizmete girdi. Yeni yurt kampusunda 2600 kapasite kız, 2400 kapasite ise erkek öğrenciler için oluşturuldu. Toplam kapasitenin 350'si İl Özel idaresi mülkiyetine ait. Müteahhit firmanın inşaatı zamanında yetiştirememesi, yeni akademik yıl açılışının kaçırılması nedeniyle 5 bin öğrenci kapasiteli yeni kampusta 2 bin öğrencilik kapasite boş kaldı. KYK, 2018 başında da AKFEN İnşaat'ın Şehir Hastanesi yanında inşaatına tamamladığı 4 bin öğrencilik yurdu işletme için devralacak. Şehir merkezindeki yurda 2. dönem öğrenci kabul edilecek. 2017 yıl sonu itibariyle 17 bin kapasiteye ulaşan KYK'da yatırımlar devam ediyor.

5 BİN ÖZEL SEKTÖR3 BİN DEVLET YAPACAK   

 İl Özel İdaresi'nin kat karşılığı usuli ile verdiği Mensucat Fabrikası arkasındaki taşınmaz üzerinde 5 bin öğrencilik yurt kampusunda boş kalan alanda yeni bir yatırım için çalışmalara başlandı. İl Özel İdaresi'nin gayrimenkulunu yüzde 7 kat karşılığı oranı ile alan firma, boş alanda 5 bin öğrencilik daha yurt kampusu yapacak. KYK'nın bu yatırımı planlamaya aldığı, 2018-2019 Akademik Yıl için devreye alacağı öğrenildi. Isparta'da 3
 bin öğrencilik yeni kapasite KYK Genel Müdürlüğü yatırımı ile oluşturulacak. KYK Genel Müdürlüğü'ne Doğu Yerleşkesi içerisinde tahsis edilen alanda KYK kendisi 3 bin öğrencilik yurt yapacak. Yurdun bahar ayında yapımını başlanacağız, yeni akademik yıla yetiştirileceği bildirildi. 8 bin yeni kapasite ile Isparta merkezdeki barınma kapasitesinin 25 bine yükseleceği bildirildi.

ZABUN, MUHTARLARA YURDU GEZDİRDİ


    AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, önceki gün merkez mahalle muhtarlarına 5 bin kişilik yeni yurt kampusunu gezdirdi. KYK İl Müdürü Cumhur Ziya Kurt, bu gezi sırasında muhtarlara bilgilendirme yaptı. Isparta'nın yurt kapasitesinin 25 bine çıkacağını müjdeleyen Kurt, apart piyasasını rahatlattı. İşte o açıklamalar:

8 BİN YENİ YURT KAPASİTESİ

   "Burada İl Özel İdaresi'nin kat karşılığı usulü ile verdiği alanda 5 bin kişilik daha yurt yapılması planlanıyor.  Mensucat'ın alt tarafında, Doğu Yerleşkesi içerisinde KYK'ya tahsis edilen yerde 3 bin kişilik yeni yurt yapacağız. Önümüzdeki bahar sezonunda inşaat başlayacak. 

İSTANBUL VE ANKARA'DAN SONRA ISPARTA GELECEK

    Öğrenci potansiyeli olarak bu eğitim-öğretim sezonu sonunda yani yeni sezon için 25 bini bulacağımızı tahmin ediyorum. İstanbul ve Ankara'nın arkasından öğrenci potansiyeli açısından 3.sıradayız. Bu yatırımlar için gönülden teşekkür ediyoruz, minnettarız. Isparta'da bu yatırımın yapılması ilimize daime katkı sağlayacaktır. 

ARTIK APART SEKTÖRÜNDE KALİTE ÇITASI YÜKSELMİŞTİR


    Apart sektörüne darbe vurur gibi bir takım söylentiler var, kesinlikle katılmıyorum. Apartçılığı usulüne uygun, bizim sunduğumuz hizmet kalitesinde sunanlar asla zarar görmeyecektir. Ama atıl vaziyetteki binalarının bodrum katlarını yüksek fiyatlarla öğrenciye verenler başka bir şekilde değerlendirme yoluna gitmeleri lazım. Çünkü apartçılık ciddi bir iştir. Biz apartçılığa getirmiş olduğumuz kalite nedeniyle destek vermekteyiz, bir çıta oluşturmuş durumdayız. 

25 BİN KAPASİTE ISPARTA EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI


    Şu an 20-25 bin öğrenci demek, Isparta ekonomisine muazzam bir katkıdır. Burada 25 bin öğrenciye yemek dağıtılıyor, meyve-sebze veriliyor. Bütün bunlar Isparta'dan tedarik edilerek öğrencinin hizmetine sunulmaktadır. Bütün bunlar Isparta ekonomisine ciddi katkılar sunmaktadır."

YAYA YOLU GÜVENLİĞİ
    

KYK İl Müdürü Kurt, yeni kampus ile üniversite arasında yaya yolunun can güvenliği açısından büyük tehlike oluşturduğunun sorulması üzerine "Yurt kampüsü ile doğu yerleşkesi istikametinde yol yapıldı. İsteyen yürüyerek, isteyen bisikletle isteyen otobüsle gidebilecek. Güvenlik açısından avantaj olacak. 
Yurt kampüsü ile üniversite arasında seferler 1 TL'den 75 kuruşa  düşecek" dedi.

HER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ BİZİM EMANETİMİZDİR


    AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, KYK'ya kazandırılan yeni 5 bin kişilik yurdun çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi. Üniversite öğrencilerine barınma hizmetinin önemine dikkat çeken Zabun, "aileler Isparta'ya çocuklarını huzurla ve güvenle gönderebiliyorlar. Isparta'ya her gelen bir öğrenci bizim emanetimizdir. Onlara kendi çocuklarıamız gibi bakıyor ve koruyoruz" dedi.