İlimizde derece elde eden 4 öğrenciye tablet hediye edildi. 

2017-2018 yılı öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye genelinde yurtlarda kalan 36 bin öğrenciye Hayrat Vakfı tarafından Osmanlıca eğitim verilmeye başlandı. Eğitimi tamamlayan 18 bin öğrenciye Hayrat Neşriyat Osmanlıca Mealli Kur’an-I Kerim hediye edildi.

İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan 518 öğrenci ‘KYK Yurtları Osmanlıca Yarışıyor’ yarışmasına kayıt yaptırdı. Bu öğrencilerden 232 tanesi 24 saatlik eğitimi tamamlayarak il bazında düzenlenen sınava katılma hakkı kazandı.

İl bazındaki sınavda bütün soruları doğru yanıtlayarak ilde birincilik kazanan öğrenciler Esma Gider, Emine Kazanır, Keziban Firdevs Adıgüzel ve Seda İpek ise Ankara’da düzenlenen yarı finale yarışmalarına katıldılar.

Bu yıl Türkiye genelinde 45 bin öğrenci KYK  Yurtları Osmanlıca Yarışıyor yarışmasına kayıt yaptırdı. İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan öğrencilerden ise 602 öğrencinin yarışma kaydı yapıldı. 21 Nisan’da yarışmanın ilk aşaması olan sınav düzenlenecek. Yarışma kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eğitimi tamamlayan her öğrenciye Hayrat Vakfı tarafından Osmanlıca Meailli Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLEDİ

623 yıl hüküm süren Osmanlı devletinin tarihi ve kültürel mirasını genç kuşaklara aktarabilmek için Osmanlı Türkçesi kurslarının ardından ilimizde düzenlenen yarışmaların ardından dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ödül töreni Gülcihan Kız Öğrenci Yurdu toplantı salonunda düzenlendi. İl bazındaki sınavda bütün soruları doğru yanıtlayarak ilde birincilik kazanan ve ardından Ankara’daki yarı finale katılan Esma Gider, Emine Kazanır, Keziban Firdevs Adıgüzel ve Seda İpek’e tabletleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Şube Müdürleri ve Hayrat Vakfı Isparta Temsilcisi tarafından takdim edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, öğrencileri tek tek kutlayarak, başarılarının devamını diledi.