Akdeniz’in en yüksek kargo satışını yapan giyim sektörünün lider markası VAVİN, yaz kreasyon çekimlerini Kuyucak’ta lavanta bahçelerinde yaptı. Doğal stüdyo çekimleri yoğun ilgi görüyor.

Dünya gülyağı İhtiyacının yüzde 65’ini karşılayan Isparta’da, Türkiye’nin yüzde 80 oranında lavanta üretimine adını yazdıran Keçiborlu ilçesindeki Kuyucak köyü, kozmetik – yiyecek – içecek ve kişisel bakımdan sonra şimdilerde doğal fotoğraf stüdyosu olması bakımından yoğun turist akınına uğruyor.

TURİZMİN GÖZDESİ OLDU

Kuyucak köyü, mora boyanan tarlalarıyla turizmin de gözdesi oldu. Türkiye'nin dört bir yanından köye gelenler, lavanta bahçelerini gezip fotoğraf çekiyor, dondurmadan bala kadar birçok alanda lavantadan üretilen ürünleri tadıyor.

Yılda 20 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kuyucak, fotoğraf tutkunlarının da yeni vazgeçilmezi haline geldi.

Mayıs – Haziran Ayı dolaylarında pembe – yeşile boyanan Isparta ovası, temmuz ayının gelmesiyle birlikte bu kez mor ve yeşile büründü…

Sağlık için bin bir türlü fayda sağlayan, kişisel bakım ve kozmetik sektörünün yanı sıra yiyecek – içecek alanında da artık sıkça karşımıza çıkan lavanta, Kuyucak Köyünde  turizmin de lokomotifi olmaya başladı…

HER AİLENİN BİRER BAHÇESİ VAR

Isparta’da 3 bin 473 dekarlık lavanta bahçeleriyle yılda 500 ton yetiştiricilik yaparak, üretimde listenin en başına adını yazdıran Kuyucak’ta hemen her ailenin birer bahçesi var…

Kentte lavantaya baş koyan yerli halk, özellikle kadın girişimciler sayesinde ortaya koydukları projeler sayesinde hatrı sayılır bir turizm potansiyeli meydana getirdi…

Alışılmışın dışında, her bahçede tesis kuran köylüler her karışta doğal fotoğraf stüdyoları oluşturdu…

Son yıllarda lavanta ile adını duyuran Kuyucak Köyü foto safari tutkunlarına ev sahipliği yapmanın yanı sıra yaz kreasyonu tanıtımlarını da misafir ediyor.

VAVİN’DEN TANITIM ATAĞI

Farklı projeye destek ise E-Ticaret’te Türkiye çapında başarılı işler yapan VAVİN’den geldi. 

VAVİN,  model çekimli tanıtımlarının tamamını gülden sonra artık lavanta bahçelerinde yapıyor…

Isparta’dan Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerine hatrı sayılır şekilde satış yapan VAVİN Giyim İşletmecisi Eren Dinçer, gülden sonra lavanta da bahçelerinde doğal stüdyoda çekim yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kuyucak’ın lavanta kokusuyla koktuğunu ve muhteşem bir havasının olduğunu belirten Dinçer, “Geçtiğimiz yıl Güneykent’te gülden elbise yapmıştık.Çekimlerimizi Güneykent’te yapmıştık. Şimdi de yaz çekimlerimizi Kuyucak’ta yapıyoruz. Oldukça güzel manzara var. Serin ve temiz bir havası olan Kuyucak’ta ayrıca profesyonel fotoğrafçılarda en iyi görüntü çekmek için birbirleriyle yarışıyor. Burası tam bir doğal stüdyo olmuş. Lavanta bahçelerinde çok güzel çekimler yaptık. Buraya gelen herkes hayran kalıyor. Isparta’nın tanıtımı için bizler VAVİN ailesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ayrıca lavantanın  bir çok faydası bulunuyor. Dondurmasından çayına kadar onlarca ürünü bulunuyor” dedi.

HAYRAN KALDILAR

Doğal stüdyoda bulunmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade eden modeller ise, Kuyucak’ın güzelliğine hayran kaldıklarını belirterek, bu gizli güzelliği herkesin görmesi gerektiğini ifade ettiler.

Türkiye’nin hemen her yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Kuyucak, henüz tam manasıyla keşfedilmemiş doğallığı ve güzelliğiyle yeni ziyaretçilerini bekliyor.

Levent DOĞAN