Vali Ömer Seymenoğlu, koronavirüs pandemisi nedeniyle geçen yıl 100- 150 bin civarında ziyaretçinin geldiği bölgede bu yılki ziyaretçi hedefinin 1 milyon olduğunu söyledi.

Keçiborlu'ya bağlı Kuyucak köyünde düzenlenen açılış törenine Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerçekleşen etkinlikte söz alan vali seymenoğlu şu ifadelere yer verdi;
"Ülkemizde 1 Temmuz itibarıyla kontrollü bir şekilde normalleşme dönemine geçilmesiyle turizmde de hareketlilikler başladı. Maske, mesafe ve hijyen koşullarına azami ölçüde dikkat ederek Kuyucak köyümüzde de turizm sezonunu açmış bulunuyoruz. Kırsal bölgelerde görsel turizm amacıyla ülkemizin birçok bölgesinde lavanta dikimleri yapıldı. Biz gül ve lavanta bahçelerini doğal ortamlarında görmek isteyen tüm vatandaşlarımızı Isparta'mıza bekliyoruz. Özellikle lavantada Keçiborlu ilçemize bağlı Kuyucak köyümüzü görmeden vatandaşlarımızın 'lavanta bahçesi gördük' dememesi lazım. Çünkü 80-90 yıldır görsel turizmden önce de bu bölgede ekimi ve hasadı yapılmaktaydı. Bizde lavanta asıl yağı için üretilen bir tarım bitkisi. Ancak son 5-6 yıldır bu güzel mor bahçeleri de turizme kazandırmak için gayret sarf ediyoruz. Isparta genelinde 1400-1500 rakımlı Davraz Kayak Merkezi'nde, yine Keçiborlu'ya bağlı Kavak köyünde Söğüt Dağı'nda 1500-1600 metrede gül ve lavanta bahçelerini görmek mümkün. Keza Eğirdir ilçemizin Sorkuncak köyünde, Eğirdir Gölü'ne nazır 90 bin metrekarelik yeni bir lavanta bahçesi oluşturmaktayız. Bunu şunun için yapıyoruz; bu kalabalıkları şehrimizin muhtelif ilçelerine, köylerine dağıtmak istiyoruz. Çünkü dışarıdan gelen insanlarımız gezerek, görerek, eğlenerek harcama yapıyor ve kırsal yaşayan insanımızın tarımsal üretimi yanında turizm geliri de sağlayarak ev ekonomisine bir katkı sağlıyor."

Lavanta bahçesinde düzenlenen açılış etkinliği, mehteran takımı ve atlı süvariler eşliğinde düzenlenen kortejin köy meydanında bulunan Kadın Girişimciler Kooperatifi'ne yürümesiyle sona erdi. Etkinlikler kapsamında salı günü saat 15.00-17.00 arasında Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan lavanta konulu sunum yapılacak. 14 Temmuz Çarşamba günü ise saat 15.30'da lavanta bahçesinde düzenlenecek Uçurtma Şenliği ile etkinlikler tamamlanacak