Keçiborlu İlçesine bağlı Lavanta Diyarı Kuyucak Köyünde yeni sezona ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Türkiye’nin doğal stüdyosu konumundaki Kuyucak Köyü 20 Haziranda başlayacak olan yeni sezonla birlikte misafirlerini ağırlamaya başlayacak.
Konu hakkında düşüncelerini açıklayan Kuyucak Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rabia Aydın, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve misafirlerini beklemeye başladıklarını söyledi.
TURİZMDE YENİ CAZİBE MERKEZİ LAVANTALI KUYUCAK KÖYÜ
Turizm alanında Türkiye’nin yeni cazibe merkezi olma yolunda hedefe doğru emin adımlarla ilerleyen Lavantanın Başkenti Kuyucak Köyünde kadınlar örnek çalışmalara imza atıyorlar.
93 üyeden oluşan Kuyucak Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi, lavantayı kozmetik, süs ve gıda alanında çeşitli ürünlerde kullanarak hem gelen misafirleri memnun ediyorlar hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.


LAVANTA DİYARI KUYUCAKTA 1 MİLYON TURİST BEKLENİYOR
Bu sene 1 milyona yakın turist ağırlamayı hedeflediklerini ifade eden Kooperatif Başkanı Rabia Aydemir; “Kuyucak Köyü adeta Türkiye’nin doğal stüdyosu haline gelmiş durumda. Sezon içerisinde her taraf mor renge dönerken gözler seyir zevkine doyuyor. Aynı zamanda lavantanın o kendine has eşsiz kokusuyla da gönüller ve kalpler mest oluyor. Bu güzelliği tüm insanlığın görmesini arzuluyoruz. İnsanlarımız buraya gelsinler, görsünler istiyoruz. Pandemi dönemi olması nedeniyle ziyaretçilere yönelik tüm tedbirlerimizi aldık. Ziyaretçiler gönül rahatlığıyla gelebilirler. Ulaşımı çok kolay ve burada her türlü ağırlama imkanları var. Biz bu sene yaklaşık 1 milyon turist hedefliyoruz. 250 nüfuslu bir köy için bu büyük bir başarı. Sayın valimiz, sayın milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız bizleri her zaman destekliyorlar ve yardımcı oluyorlar. Aynı şekilde sivil toplum örgütlerimizde bize her zaman destek oluyorlar. Mesela bugün Isparta Ziraat Odası Başkanımız Sayın Muslehattin Can Selçuk Bey ziyaretimize gelerek sezon öncesinde bizlere başarılar diledi. Bir ihtiyacımız olup olmadığını sordu. Bu bile bizlere çok moral veriyor ve motivasyonumuzu yükseltiyor. Hepsinden Allah razı olsun.” diye konuştu.
HERKESİ LAVANTALI TÜRK  KAHVESİ İÇMEYE BEKLİYORUZ
Lavantanın birçok alanda kullanıldığını ifade eden Başkan Aydemir; “Lavanta görsel güzelliğiyle süs ve takı olarak kullanılıyor. Kendine özgü doğal kokusu nedeniyle de kozmetik sanayinde kullanılıyor. Son dönemde birçok gıda ürününde de kullanılmaya başlandı. Lavanta kolonyası, şampuanı, duş jeli ve spreyi başta olmak üzere yaklaşık 15 çeşit kozmetik ürününde kullanıyoruz. Lavanta dondurması, balı, kahvesi ve çayı başta olmak üzere yaklaşık 20 çeşit gıda ürününde de kullanıyoruz. Kooperatif olarak bu seneki menümüze lavantalı kurabiyeyi de ekledik.  Biz işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Amacımız lavanta ve köyümüz için elimizden geleni en iyi şekilde yapmaktır” dedi.
LAVANTA ISPARTA İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER
Lavantanın Isparta için önemli bir değer olduğunu belirten Isparta Ziraat Odası Başkanı ve İl Koordinasyon Başkanı Muslehattin Can Selçuk ise görüşlerini şu şekilde açıkladı; “Bugün Keçiborlu Ziraat Odası Başkanımız Osman Akın beyle birlikte Kuyucak Köyümüzü ziyaret ettik. Kadın kooperatifimizi de ziyaret ettik ve başarılar diledik. Kuyucak halkını tebrik ediyorum. Lavanta ile birlikte köylerini markalaştırdılar ve tüm Dünyaya tanıttılar. 250 nüfuslu bir köy için bu büyük bir başarıdır. Burada özellikle kadınlarımızın yaptığı başarılı çalışmaları yerinde gördük. Bu sene gül sezonu turizm ayağı olmadan sona erdi. Ancak lavanta sezonunun çok iyi olacağına inanıyorum. 1 milyona yakın turist hedeflediklerini söylediler. Bunu başaracaklarına inanıyorum. Bu doyumsuz görselliği ve güzelliği görmek için tüm insanlığı buraya davet ediyoruz. Mis gibi lavanta kokusunu içlerine çekerek mest olmalarını istiyoruz. Lavanta kokulu Türk kahvelerini yudumlarken anın tadını çıkarmalarını istiyoruz” diye konuştu./İbrahim Demirayak