Libya'da muhaliflerin esir aldığı Uğur Dik (36), Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, bunun kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Libya'da şubat ayında meydana gelen iç karışıklık nedeniyle çıkan olaylarda muhalifler tarafından üç gün boyunca esir alınan Uğur Dik (36), Türkiye'ye dönüşünde Isparta'da bir restoranda aşçı olarak çalışmaya başladı. Türk yetkililerin girişimleri sonucu uçakla yurda döndüklerini ifade eden Dik, "Devletimizin ne kadar güçlü olduğunu gördük. Çok hızlı hareket edilerek uçak ve gemilerle bizi alarak vatanımıza getirdiler. Biz oradan ayrılırken birçok ülke, kendi vatandaşlarına ulaşamadı. Bu konuda Türkiye'den yardım istedi." dedi.   

 Uğur Dik, Libya'da bir üniversitede aşçılık yaptığını ifade ederek iç karışıklık sonrasında sürekli tedirgin olduklarını kaydetti. Her tarafta mermi ve patlama seslerinin duyulmaya başladığını belirten Dik, Libya lideri Muammer Kaddafi muhaliflerinin bir okulu bastıklarını ve her şeylerine el koyduklarını belirtti.

    Dik, "Bir gün aniden içeri giren eli silahlı adamlar bizleri esir aldı. Okuldaki bilgisayar, araç gereçlere el koydular. Daha sonra bizleri bilmediğimiz bir yere götürdüler. Üç gün boyunca aç ve susuz kaldık. Daha sonra bizi serbest bıraktılar. Türkiye'nin girişimi sonrasında vatanımıza dönebildik." diye konuştu. Türkiye'nin gücünü hissettiklerini ifade eden Dik, diğer ülke insanlarının derdini anlatacak bir yetkili dahi bulamadığını anlattı.

Uğur Dik, Türkiye'ye dönüşte Isparta'da çalışmaya başladığını, bir işletmede aşçılık yaptığını söyledi. İstikrar ve huzurun bir ülke için ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Dik, Türkiye'nin daha da güçlü bir devlet olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. Dik, Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu kaydederek, bunun kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.