LİMONUN KUTSALLIĞI

Hükumetimizin yaptığı yatırımları hizmete açmak için Ispartamıza teşrif eden Cumhurbaşkanımızı görkemli bir şekilde ağırladık. Onurlandık. Gözledik ki, bu miting de Reisimizin her gelişinde olduğu gibi vatandaşımızın ilgisi yine büyük oldu. Meydan yine hınca hınç doluydu. Toplumun tüm katmanları ordaydı. Reis de her zamanki gibi formundaydı, içtendi, samimiydi, hasbiydi. Isparta halkı ise verdikleri desteğin tezahürü ile heyecanlı ve coşkuluydu.

Tayyip bey Ispartanın jeopolitik ve siyasi konjünktürü nedeni ile "ittifak ruhu"nu incitmemeye ve Recep ÖZEL vekilimizin deyimiyle ittifaka limon sıkmamaya dikkat ederek, meydanda kucaklayıcı bir dil kullandı. AK PARTİ'nin il genelinde aldığı oyların hakkını vererek, üç milletvekili çıkarmamızı takdir etti ve tebrik de etti. Ve yerel seçimlerde de bu başarıyı beklediğini tekraren vurguladı, hatırlattı.

Cumhurbaşkanımız Tayyip bey Sayın Belediye başkanımız Y. Ziya GÜNAYDIN beye protokol gereği hediye takdim etti. Aslında duyumlara göre hediyeyi belediye başkanımız Günaydın beyin Tayyip beye verdiği konuşuluyor. Ama her şeye rağmen ittifak adına özlenen ve istenilen tabloydu.

Bizim cephede ittifak adına hal böyle iken MHP Isparta cephesinde son iki haftadır ittifak adına yapılan açıklamalar ve uygulamalar hiç de öyle değildi. Çünkü MHP İl teşkilatı ve sayın başkanım GÜNAYDIN bey, hala daha eski posttan iş çıkarma derdinde. Hata ve sevaplarıyla bu şehre hizmet etmeye çalışmış, Ak Partili merhum belediye eski başkanı Hasan BALAMAN'dan beslenmeye ve onlarca yıldır her türlü hukuksal mücadelesine rağmen ithamlarını adalet önünde en ufak bir şekilde ispatlayamamalarına rağmen, hala daha belden aşağı vurmaya devam etmekteler. Oysa ki, belediye başkanımızın esas derdi, kendisine hiç yakışmayan bir usulde eski başkanımızı hırsızlıkla itham etmeye ve yerel seçimlerde Isparta halkını kandırmaya çalışmakta. 

Bildiğim bir hadis var. “Bir Müslüman bir Müslümanı bir ayıbından dolayı ayıplarsa, o ayıbı işlemeden ölmez.” İnsana sorarlar sayın başkanım. OPET benzinlik önünü aylarca neden kapattın? Hani, asfaltın yüz (100) yıllıktı? Ceza kesmek istediğin zaman yüz yıl bir yıla mı düşüyor? Sen de eski başkanımız gibi duygularını artık kontrol edemiyor musun? Şartlar gerektiği zaman “ada bazında uygulama yapıyorum” diyerek, istediğin sokakları kapatıp, istediğin sokakları açarak müteahhit arkadaşlarımızı mutlu etmekten sanırım gerekli maddi ve manevi hazları alıyorsundur. Şehirde yerel yönetimde mutlak otorite ve iradenin kendin olduğunu kanıtlama adına yaptığın imar düzenlemelerinin arka planında ne var? 

Size plaket veren ve başarılar dileyen bir Cumhurbaşkanının mitingini "ittifak var veya yok, bişey diyemeyiz, biz bişey anlamadık" türünden eleştiren il başkanınızın derdi ne? 

Yapmayın sayın ittifak ortaklarımız. Yapmayın sayın MHP İl teşkilatı ve yapmayın sayın belediye başkanı. Genel merkezinizin ve liderinizin bu ülkenin yarınları adına verdiği kutsal desteğin, bizler de sizler de farkındayız. Ama bunu bir pazarlık aracı seviyesine getirme çabalarınız, her şeyin en fenası ve en kötüsü. Limon fiyatlarının hükümetimizin aldığı "aracı olmadan tarladan pazara" prensibi gereği fiyatı düşmüş olsa bile, limonu israf etmeden doğru yerde gerektiği kadar sıkmak lazım. Ortada mutabık kalınmış bir ittifak ruhu varsa herkes limon sularını her istediği yere sıkmamalı. Benden söylemesi…

İsmail TANIŞMAN