Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üçüncü nakil dönemine çevrildi. Üçüncü nakil dönemi ise yarın itibariyle başlıyor.

Liselere Yerleştirme Sonuçları açıklandı. Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler içinse yerleştirmeler devam ediyor.  Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üçüncü nakil dönemine çevrildi. Bu doğrultuda üçüncü nakil dönemi yarın itibariyle başlıyor. Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, yerleşemeyen öğrencilere 4 kez hak verildiğini ifade etti.

Lise yerleştirmelerinde esas olan kriterler öncelikle kişinin eğitim bölgesindeki Ortaokuldan mezun olması, eğitim bölgesinde belirlenmiş olan liseleri tercih etmesi ve eğitim bölgesi içerisinde ikamet ediyor olması gerekiyor, yani bu üç şartı yerine getiren öğrencilerimiz zaten istedikleri okullara yerleştiler diye düşünüyoruz. Yapmış olduğumuz değerlendirmelerde böyle bir durum söz konusu ancak bazı öğrencilerimizin adreslerinin değişmesine bağlı olarak bazen il dışından gelen, ilçelerimizden gelen öğrencilerimizde ise bir takım yerleştirmelerle ilgili sorunları gözlemliyoruz, müdürlüğümüze de intikal etmiş durumda ve böyle durumda olan öğrencilerimizle de alakalı öncelik aynı mahallede okumak aynı mahallede yaşamak ve aynı mahallede belirlenmiş liseyi tercih etme esasına göre kurulu olduğu için sistem bu şartları yerine getiren öğrenciler zaten yerleşmiş durumdalar bunu yerine getiremeyen farklı boyutta olan öğrencilerimiz ne yapması gerekiyor öğrencilere 4 kez hak verilmiş olan nakillerle alakalı ve yeniden başvuruyla alakalı bu süreci takip etmesini öneriyoruz. Bu süreç içerisinde öğrencilerimizin ben normal şartlarda yerleşebileceğini düşünüyorum ben ama kamuoyunda da şöyle yanlış bir algıda var zaten kontenjanlar doldu bu saatten sonra yapacağımız başvurular bir şey ifade etmiyor gibi bir algı söz konusu bunun yanlış bir algı olduğunu söyleyebilirim çünkü öğrencilerden özel okullara gidenler ve başka illere giden öğrenciler ve ilden ilçeye, ilden ile gibi hareketlilik olduğu için bahsedilen 4 tarih aralığındaki nakillerde sürekli okullarda boşluklar oluşacaktır dolayısıyla bu boşlukların 4 tarih aralığında doldurulacağını düşünüyorum.        

Yerleşemeyen öğrencilerin tedirgin olmasına gerek olmadığına dikkat çeken Yıldırım, “Bütün öğrencilerimizin istedikleri okullara gidebilecekler” dedi.

Öğrencileri yerleşemeyen velilerimizin tedirgin olmalarını gerektiren bir durum söz konusu değil mezun oldukları okullarına giderek tekrar yerleştirmeye esas olarak düzeyde başvurularını yapmalarını ve sonuçlarını beklemelerini söylüyoruz. Normal şartlar altında bütün öğrencilerimizin istedikleri okullara gidebilecekleri halde olduklarını düşünüyoruz diyelim ki öğrencilerimiz hiçbir tercih yapmadıkları zaman herhangi bir karar verip başvuruda bulunmadıkları zaman ne yapmaları gerekiyor eylül ayı ortalarında da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için milli eğitimde oluşturacağımız bir komisyon tarafından liselere yerleştireceğiz.   

Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, üçüncü ve dördüncü nakil dönemlerinde bir okula yerleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinin üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Sonuçlar, 3 Eylül ve 8 Eylül'de ilan edilecek.