Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Meslek Gruplarının 4. toplantısı ITSO Park Suare Restorantta gerçekleştirildi. Eğitim, Kültür, Eğlence Spor, Bilgi ve İletişim alanlarında faaliyet gösteren üyelerin bulunduğu 4. Meslek Komitesi Toplantısı Cuma günü ITSO Park Suare Restoranda yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda meslek komitesi üyeleri, sorunlarını ve beklentilerini aktardılar.

Düzenlenen toplantıda ilk olarak konuşan 4. Meslek Komite Başkanı Mesut Oruç, 280’ne  yakın üye olduğunu belirterek, İnşaat sektörü’nün  en büyük gelir kaynaklarından  birini  oluşturduğunu söyledi.

Şehrimizin büyük bir faktörünün inşaat sektörü oluşturduğunu söyleyen Oruç, inşaat sektöründeki gelişmeleri düzenlenen fuarlarla takip ettiklerini belirtti.  Oruç, toplantıdaki asıl amaçlarının üyeler arasındaki birlik, beraberlik, sıkıntıları ve problemleri paylaşmak olduğunu vurguladı.

Öte yandan konuşan ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ise, Türkiye’de 500’e yakın iş kolunun inşaat sektörüyle bir şekilde bağlantılı olduğunu ve bu nedenle Türkiye’nin lokomotifinin inşaat olduğunu ve lokomotif sektörünün canlı olması gerektiğini belirtti. Kaçıkoç, “Biz yıllardan beri bakıyoruz, inşaat hızlı ise Türkiye’nin önü açık, inşaat hızlı ise paranın önü açık” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Doç. Dr Adnan Korkmazın sunumu ile program sona erdi.