Fuhuş başta olmak üzere her türlü kötü alışkanlığın mekanı haline gelen taş binaya giriş-çıkış yapmak ise çok kolay.

Isparta Devlet Hastanesinin Şehir Hastanesine taşınmasından sonra atıl kalan taş bina, fuhuş başta olmak üzere her türlü kötü alışkanlığın mekanı haline geldi. Madde bağımlılarının da mekanı haline gelen binanın en üst katının ise yatak odası olarak dizayn edildiği görüldü.

Taş binanın bu durumundan oldukça rahatsız olduklarını dile getiren Doğancı Mahallesi Muhtarı Ali Divarcı, çevrede birkaç tane okul olduğunu ve çocuklar adına tedirgin olduklarını söyledi. Herhangi bir çocuğun kaçırılması durumunda kötü sonuçlar ortaya çıkabileceğini belirten Divarcı, “Konuyla ilgili yetkili makamlara başvurumuzu yaptık. Bu binanın giriş ve çıkış güvenliği mutlaka sağlanmalı. Kimse buraya elini kolunu sallayarak girememeli. Burası şu an kötü olaylara ve kötü insanlara mekan olmuş durumda. Çocuklarımız, kızlarımız adına endişeliyiz, tedirginiz. Bir an önce tedbir alınmasını istiyoruz” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TAŞ BİNADA

 Haber32’nin gündeme getirdiği taş bina (eski devlet hastanesi) sorunu çözülüyor. Sağlık Müdürlüğü, 20 kişilik ekip ile taş binaya girdi. Temizlik yapılıyor, tedbirler alınıyor. 

AYIP TEMİZLENİYOR
Isparta’da olmasını hiç istemediğimiz olaylardan biri yaşandı ve yıllarca Isparta’ya şifa dağıtan eski bir hastane binasında hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı.

Olayın basına yansıması üzerine yetkililer harekete geçti ve bu ayıbın temizilenmesi için bu sabah bir çalışma başlattı. Yaşanan olumsuzlukları dile getirdiğimiz gibi yapılan güzel davranışlara da yer veriyoruz.

Isparta’da eski Devlet Hastanesi binasının fuhuş ve uyuşturucu yuvası haline gelmesi konusu basına yansıyınca İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Sabah saatlerinde çok sayıda işçi ile binaya gelen yetkililer hastane içerisinde kalan ne kadar malzeme varsa binadan dışarı atarak temizliğe başladılar.

MUHTAR TEŞEKKÜR ETTİ

Hastanenin bulunduğu Doğancı Mahallesi’nin muhtarı Ali Divarcı, yetkililerin harekete geçerek binayı güvenlik altına alma yönünde attıkları adımdan memnuniyet duyduklarını belirterek, ‘Burada yaşanan ve hoş olmayan şeylerden sonra Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin binada temizliğe başlaması mahalle halkı olarak bizi rahatlattı. Bundan dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

KAMYONLARCA PİSLİK VAR

Eski hastane bina içerisinde işe yaramaz diye bırakılan yatak, yastık, battaniye, tıbbi malzeme, kırtasiye malzemeleri, arşiv dosyaları, sıhhi tesisat malzemeleri gibi çok miktarda eşya bulunuyor. Yaklaşık 10 kişilik bir ekip ağız ve burunlarını toz maskesi ile kapatarak bina içerisinde bulunan malzemeleri toplayarak hastane binasının camından bahçeye atarak temizlik işine başladı.

Aşağıda toplanan malzemelerin daha sonra kamyonlarla buradan alınarak imha edilmek üzere başka bir yere taşınacağı öğrenildi.

MAHALLE HALKI RAHATLADI

Hastanenin taşınması ile birlikte atıl duruma gelen ve isteyen herkesin rahatça girebileceği şekilde kapısı açık kalan binaya 2 yıldır giren çıkanın belli olmadığını ve fuhuş dahil her türlü olumsuzluğun yaşandığını belirten mahalle halkı, şimdi önlem alınmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ YIKILAN BİNAYA'DA SAHİP ÇIKMAMIŞTI

Isparta'da Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla birlikte kapatılan eski Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan su tahliye mazgallarını çaldıkları öne sürülen 2 şüpheli, polisin takibi sonucu 1 günde tespit edilerek yakalanmıştı.

İŞTE 2018 YILINDA KONUYLA İLGİLİ HABERLER

ESKİ DEVLET HASTANESİ'NE HIRSIZLAR DADANDI
Isparta Devlet Hastanesi’nin eski hizmet binası önce hırsızlar tarafından yağmalandı

Isparta Şehir Hastanesi'nin yapılmasının ardından eski devlet hastanesi hırsızların yuvası oldu.

Herhangi bir güvenlik personelinin bulunmadığı bina akşamları ve geceleri hırsızların ve madde bağımlılarının vazgeçilmez mekânı oldu.

Bu günlerde hastanede paraya dönüştürülebilecek ne varsa çalınmaya başlanıldı.

Kablo hırsızları tüm kabloları çaldı.
Devletin milyonlarca lira harcayarak yaptığı herşeye zarar verildi. Röntgen odalarında duvarların içindeki kurşunlar, Lavaboların bataryaları ve elektrik kabloları hepsi çalındı. Elektrik panosunun içindeki bakır kabloları bile götürmüşler. Jeneratörün mazotu dahil çalmışlar ve çalmaya da devam ediyorlar.

Devletin ve milletin büyük yatırımlarla hayata geçirdiği bina yıkılmadan önce göz göre göre yağmalanarak devletin milyonlarca lira zarar edeceği ortada iken yetkililerin bina civarında gerekli önlemleri alması hastane binasının daha fazla yağmalanmasını kapı ve pencerelerinde çalınmamasını temenni ediyoruz.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Doğancı Mahallesi'ndeki eski Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan atık su tahliyesi için kullanılan döküm su kanal mazgal demirlerinin çalındığı ihbarı üzerine Isparta Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Bürosu Ekipleri harekete geçti. Ekipler, aynı gün içinde yapılan çalışmalarda söz konusu 2 şüphelilerin S.U. (25) ve Y.D. (24) olduğunu tespit etti. S.U. ve Y.D. ile olayda kullanılan araç kıskıvrak yakalandı. Gülistan Polis Merkezi Amirliği'ne sevk edilen 2 şüphelinin, gerekli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.