AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, bugün Belediye Meclisinde de görüşülecek olan Belediyeye ait taşınmazların satışına ilişkin Başkan Günaydın’a göndermede bulundu.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, belediye taşınmazlarının satışıyla ilgili Başkan Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi. Bugün Belediye Meclisi gündemine de gelecek olan taşınmazların satışı konusunda Başkan Günaydın’ı suçlayan Zabun, “Hani devlete borç verecek düzeydeydiniz?” diye sordu.

“DEVLETE BORÇ VERECEK DÜZEYDEYİM DEYİP TAŞINMAZLARI SATIŞA ÇIKARMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

Belediye Başkanı Günaydın’ın yerel seçim öncesi sürekli “Maddi olarak çok güçlü bir belediyeyiz” söyleminde bulunduğunu ve bunu her platformda dile getirdiğini ifade eden Zabun, “Sayın Belediye
Başkanının seçim öncesinde alışık olduğumuz açıklamalarından bir tanesi de ‘Devlete borç vermeye hazırım’ demesidir. Bu söylemin arkasından borçlanma yöntemine başvurmuş olması düşündürücüdür. Sadece borçlanma konusu değil, Belediye Meclisinin gündemine getirilen tüm taşınmazların satışına ilişkin gündem maddeleri, tırnak parsellerin satışı, galericiler sitesindeki dükkanların satışı hepsi düşündürücüdür” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ GÜNAYDIN’IN TAAHHÜTLERİNE İTİBAR ETTİ”

Öte yandan vatandaşların Başkan Günaydın’ın “Belediye çok varlıklı ve imkanları çok geniş, devlete muhtaçlığı yok hatta borç verebilecek kapasiteye sahip” taahhütlerine itibar ederek oy verdiğini ileri süren Zabun, şöyle devam etti; “Günaydın da vatandaşların bu itibarı üzerine gereğini yerine getirmeli. Devlet çok büyük. Sayın Günaydın’dan da borç isteyecek değil. O yeter ki yükümlülüklerini yerine getirsin ve verdiği taahhütleri yerine getirsin. Hemen seçimin üzerinden 1 ay geçer geçmez bu borçlanma telaşı niye? Bunları halkımızın bilmeye ihtiyacı var. Kasasında para olan bir belediyenin belediye mülkiyetinde kalması gereken arazileri satış telaşına girmemesi gerekir. Eğer kasanızda paranız varsa neden bu telaşa giriyorsunuz?"