Isparta 2.Sulh Hukuk Mahkemesi, IYAŞ’ın Belediye aleyhine açtığı tespit davasında ara karar verdi. Belediyenin yol kapatma (kaldırım, bordür taşı) çalışması durduruldu, müşteriler ve işletmeler için mağduriyet verdiği için trafiğe açılmasına karar verildi.

Isparta Belediyesi’nin IYAŞ Park AVM kapalı otoparkına giden yolu kapatma işlemi yargıdan döndü. IYAŞ A.Ş avukatlarının  Isparta 2.Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açtığı tespit davasında ara karar verildi. Mahkeme, işletmeciler ve müşteriler açısından mağduriyet, trafik güvenliği açısından tehlike tespit etti. Mahkeme ara kararında Belediye’nin bordür taşı döşeme ve kaldırım çalışmasının durdurulmasına, yolun trafiğe açılmasına karar verdi. IYAŞ Yönetimi, karar doğrultusunda kapalı otoparka giden yolu kendi imkanlarıyla trafiğe açtı.

İŞTE MAHKEMENİN KARARI

Isparta 2.Asliye Hukuk  Mahkemesi’nin8 Haziran 2018 tarihli başvuru üzerine 11 Haziran 2016 tarihinde verdiği ara kararda şöyle denildi:

“Mahkememizce 8 Haziran 2016 tarihinde bir inşaat mühendisi ve bir trafik polisi refakatinde tespit icra edilmiş, bilirkişiler 11 Haziran 2018 tarihli raporlarında yapılan düzenleme çalışmalarından dolayı tespit talep eden şirketin mevcut durum karşısında bir mağduriyetinin olduğunu, mevcut yapılan düzenlemelerle IYAŞ Park Kapalı otoparkın giriş ve çıkışlarının daraltılması ve yol genişliğinin 7.70 metre ve diğer kapatılan şeridin de 7.70 metre olduğu gözönüne alındığında işyerlerine zarar verebilecek bir durumda olduğu, IYAŞ Park AVM kapalı otopark girişinde bulunan işyerlerinin mal indirme ve bindirmelerine mevcut haliyle otoparkın giriş ve çıkışlarına engel olacağını, tespit talep eden şirketin kiralık olarak kullandığı taşınmazdaki işletmenin araç giriş ve çıkış bağlantılarına mevcut haliyle yapılan düzenlemelerin engel olduğunu, bu parsellerde bulunan tespit talep eden şirkete ait işletmelerin sularının Isparta Belediyesi tarafından açıldığını, Isparta Belediyesi tarafından yapılan düzenlemelerin mevcut haliyle alışveriş merkezinin bulunduğu bölgede genel olarak trafik yoğunluğu sebebiyle vereceği ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü şeklinde rapor düzenledikleri görülmüştür.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

Yapılan tespit, tesbit sonucu bilirkişiler tarafından düzenlenen 11/06/2018 tarihli rapor, tespit dilekçesi ve ekindeki belgeler değerlendirildiğinde; tespit isteyen vekilinin tedbir talebinin KABULÜ ile; Isparta ili merkez Bahçelievler Mahallesi Otogar altı 702 ada, 145 parsel ve 136 parseldeki park alanının bordür taşı döşeme ve kaldırım taşı yapım çalışması yapım çalışmasının durdurulmasına, ayrıca taşınmazlardaki işletmenin araç giriş ve çıkış bağlantılarının açılmasına, Isparta Belediyesi tarafından yapılan düzenlemelerin mevcut haliyle alışveriş merkezinin bulunduğu bölgede genel olarak trafik yoğunluğuna sebebiyet vermekle trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gözetilerek yolun trafiğe açılmasına,

Kararın infazı için Nöbetçi İcra Müdürlüğü’nün görevlendirilmesine karar verildi.”