Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi’nin 2005 yılında yapılan ihalesinde kamunun zarara uğratıldığını iddia ederek ihalenin iptali istemiyle başlatılan idari yargı sürecinde yeni bir gelişme yaşandı.

Balaman dönemi MHP’li 10 meclis üyesinin ihalenin iptali istemiyle açtığı davanın Antalya İdare Mahkemesi’nde görülmesi için Anayasa Mahkemesi’ne kadar başvuran yüklenici firma Kadıahmetoğulları A.Ş, amacına ulaşamadı.

Anayasa Mahkemesi, davanın Antalya İdare Mahkemesi’nde görülmesi yönündeki talebi reddetti. Bu karar doğrultusunda ITKM ihalesinin iptali istemiyle açılan dava Isparta İdare Mahkemesi’nde görülecek.

            Hatırlanacağı üzere Balaman döneminde yapılan Ticaret ve Kültür Merkezi İhalesi’nden sonra aralarında merhum Mehmet Bozkurt’un da bulunduğu 10 MHP’li Meclis Üyesi, ihalenin iptali istemiyle Antalya İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Henüz Isparta’da İdare Mahkemesi açılmamış olması dolayısıyla Antalya’ya açılan dava daha dosya açılmadan ‘meclis üyelerinin böyle bir yetkisi yok’ gerekçesiyle reddedilmişti. MHP’li eski meclis üyelerinin bu karara itiraz ettikleri Danıştay, meclis üyelerinin dava açmaya yetkisi olduğuna karar verip, dosyayı Antalya İdare Mahkemesi’ne sevketmişti.

Antalya İdare Mahkemesi de İdare Mahkemesi’nin açıldığı Isparta’yı yetkili kılıp, dosyayı göndermişti. Davanın Antalya’da görülmesini isteyen Kadıahmetoğulları A.Ş’nin önce Danıştay sonra da Anayasa Mahkemesi başvurusu reddedildi. Dosya, Isparta İdare Mahkemesi’nde açılacak. Eski MHP’li Meclis Üyeleri, dava kapsamında ihalenin iptal edilmesini talep ediyor.

 AKDENİZ