Merkeze bağlı Sav Kasabası’nın Ak Partili Belediye Başkanı Şakir İpekçi geçtiğimiz Cuma günü makamına oturup görevine başladı. Perşembe günü saat 14.00’de Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen mazbata töreninde mazbatasını alan Başkan İpekçi, ertesi günü de dualarla resmen görevine başladı. Başkan İpekçi’nin devir – teslim törenine; Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

BAŞKAN İPEKÇİ’YE KARŞILAMA

Cuma günü saat 14.00’te yapılan devir – teslim töreni için Cuma namazının ardından meclis üyeleri ile birlikte Belediye Binasına giden Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi,  Belediye Binası önünde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

DUA EDİLDİ, KURBAN KESİLDİ

Başkan İpekçi için makama çıkmadan önce Belediye önünde dua edildi ve kurban kesildi. Daha sonra makama geçen Belediye Başkanı İpekçi, burada görevi 2014 – 2019 döneminde görev yapan eski Belediye Başkanı Mustafa Avşar’dan devraldı. 

İPEKÇİ GÖREVİ AVŞAR’DAN DEVİR ALDI

Beldenin yeni Belediye Başkanı Ak Partili Şakir İpekçi belediyeye gelişinde başkanlık makamında eski Başkan Mustafa Avşar tarafından karşılandı. Törende bir konuşma yapan eski Başkan Mustafa Avşar, 5 yıl boyunca kasabaya en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduğunu belirterek; “Allaha şükür ki, bugün gönlümüz pak, alnımız ak bir şekilde görevi Şakir kardeşimize devrediyorum. Kendisine görevinde başarılar diliyorum” dedi.

İPEKÇİ; “HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi de törende yaptığı konuşmada; “Sav Kasabamızda oyunu vereniyle vermeyeniyle, herkes bizim kardeşimizdir. Biz rozetimizi çıkardık bayrağımızı taktık bundan sonra bu rozet bizim belediye başkanlığı rozetimizdir. Partide budur hizmette budur, belediyede budur. Önemli olan başkan seçilmek değil. Önemli olan hem hizmetleriyle hem de insani açıdan gönüllere girebilmektir” dedi.

“KASABAMIZI KALKINDIRMAK İÇİN GECE – GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

31 Mart seçim sürecinin huzurlu geçmesine katkı sağlayan bütün başkan adaylarına teşekkür eden Başkan İpekçi, konuşmasının devamında; “O akşam tesis edilen huzurun önümüzdeki 5 yıl içinde de hâkim olması için çalışacağım gibi, bana bu görevi layık gören başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, il ve ilçe teşkilatları ile Sav Kasabamızın değerli halkına layık olmak için çalışacağım. Mustafa kardeşime 5 yıl içinde kasabamıza yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Belediye başkanının hem yaptığı hizmetler açısından hem de insani açıdan halkın gönlünü alabilmiş olması önemli. Ben 5 yıl sonraki seçimlerde, hizmetleriyle olduğu kadar halkın gönlüne girmiş bir başkan olmak için bundan böyle gece demeden, gündüz demeden şahsım, meclis üyelerim ve personelimle birlikte çalışacağız. Seçim oldu bitti. Artık herkes bu kasabanın vatandaşıdır, Şakir İpekçi de  bu kasabadaki herkesin belediye başkanıdır bu böyle bilinmelidir. Sav, gerçekten emin ellerdedir.

“SAV’I PROJELERİMİZLE KALKINDIRACAĞIZ”

Bizim amacımız, sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gönül belediyeciliği gibi ve benim seçimler öncesinde de söylediğim gibi, öncelikle kasabadaki insani ilişkileri artırmak, insanların güler yüzlü konumlarını sağlamaktır. Daha sonra ise projelerimizle icraatlarımızı hayata geçireceğiz. Ben değil, biz olacağız ve Sav halkımızla birlikte, kasabamızı kalkındırmak için gayret göstereceğiz. 

PARLAK; “BEŞ YIL SONRA SAVDAKALEYİ YENİDEN DEVRALDIK”

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak da, yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi Sav kasabamızda bir önceki dönem biz görevdeydik. Ancak, bir dönem ara verdikten sonra kasaba halkımızın büyük teveccühleriyle tekrar Şakir Başkanımızla kaleyi yeniden devraldık. Bundan böyle Sav’ı daha güzel günler bekliyor. Şakir Başkanımız şuan itibariyle makamına oturdu. Ben, bu noktada sayın Başkanımızı bu göreve layık gören, bu görevi ona tevdi eden siz değerli Sav Kasabası halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah’ın izniyle sayın Başkanımız da bizlerin de desteği ile kasabaya en iyi hizmeti verecektir. Bundan hiçbir Savlu kardeşimiz şüphe duymasın” dedi.

BAŞDEĞİRMEN; “SAV HALKI GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ TERCİH ETTİ”

Isparta Merkez Belediye Başkanı Şükrü Başdeğrimen de, törende yaptığı konuşmada gönül belediyeciliğini tercih ettiği için Sav halkına teşekkür ederek, makama oturan Başkan İpekçi’yi tebrik edip, görevinde başarılar diledi.

GÖKGÖZ; “KAYBETTİĞİMİZ ÜÇ YERİ DE GERİ ALDIK”

Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de konuşmasında; “Bilindiği gibi, bir dönem önce hem merkezi hem Sav ve Kuleönü Kasabalarımızı kaybetmiştik. Ama, bu dönem bu üç yeri de tekrar aldık. Artık bunsan sonra işimiz hizmet, gücümüz millet olacaktır. Gönül belediyeciliği anlayışı içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Belediye Başkanlarımız da aynı şekilde hizmetlerini yapacaklardır” dedi.

İPEKÇİ, AVŞAR’I KAPIYA KADAR UĞURLADI

Törende, her iki belediye başkanı da birbirlerine birer teşekkür çiçeği takdim ederken, Başkan Şakir İpekçi, ayrıca eski Belediye Başkanı Mustafa Avşar’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. Devir – Teslim töreninin sonunda ise Başkan İpekçi, eski Başkan Avşar’ı belediye hizmet binasının kapısına kadar uğurladı.

İPEKÇİ, TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, yapılan konuşlalar ve devir – teslim töreninin ardından ise Başkanlık Makamına geçerek burada Sav halkının tebriklerini kabul etti. Tebrikler ise yaklaşık 3 saat sürdü.