Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı Erdoğan Saraç Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Saat 11.00’de gerçekleşen ziyarette Saraç, Güçlü Türkiye biz dış Türklerin teminatı olduğunu dile getirdi.

Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı Erdoğan Saraç, Isparta’ya yaptığı bir dizi ziyaretlerde Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a da ziyarette bulundu. Bir saat süren görüşmede genel değerlendirme ve güzel bir hoşsohbet içinde geçti.

Ziyaret sırasında kısa bir açıklamada bulunan Saraç, “Isparta Türk Milli Birlik Hareketinin önemli ziyaret yerlerinden biridir. T. C bizim anavatımızdır. Güçlü Türkiye bizim için bir teminattır. Anavatanımızı güçlü kılmak için bizde dışarıdan kayıtsız şartsız bunu destekleyeceğimizi defalarca söylemiştik. Makedonya Türkleri olarak siz bizleri buralara Türklerin bayraktarlığını yapmak için gönderdiniz bizde görevimizi sürdürdüğümüze inanıyoruz. Onun için sizlerde bize “evladı Fatiha” diyorsunuz. Orada kalmakla Türkiye için uluslar arası çapta önemli bir yer oluşturduğumuza inanıyoruz. Dedelerimiz her zaman Türkiye’nin güçlü olması için dua etmiştir. Cenab-ı Allah bizi Türk yaratmıştır. Mahşere kadar da Türk kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da yaptığı açıklamada, “Makedonya’da Türklüğü ve Türk Milliyetçiliğini yaşatan Erdoğan Saraç’ın makamımızı ziyaret etmesi bizleri de oldukça sevindirmiştir. Türklüğü ve Türk Milliyetçiliğini Makedonya’da yaşatan Saraç’ı bu mücadelesinden dolayı kutluyorum. Avrupa ülkelerinde Türklük konusunda bir sürü problem yaşarken Makedonya’da bunu yaşatan Erdoğan Saraç’ı ayakta alkışlamak gerekiyor. Gerçekten ne mutlu Türküm diyene” dedi.