Isparta Belediye Meclisi, Ağustos ayının ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. İlk toplantıda gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken, Özbekistan Cumhuriyeti’nin Nemengan Belediyesi ile Isparta Belediyesi arasında kardeş şehir protokolünün imzalanması oybirliği ile kabul edildi.


ISBAŞ SERMAYE ARTIRIMI İSTEDİ
Belediye Meclisi’nin gündem maddeleri arasında yer alan “Belediyemiz şirketlerimizin maliye borçlarını ödemek amacıyla ISBAŞ A.Ş.’nin sermayesinin 30 Milyon TL’den 60 Milyon TL’ye çıkarılmasına, sermaye artırımının ayni ve nakdi olarak yapılmasının görüşülmesi” teklifi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Komisyon raporu Cuma günü mecliste görüşülerek karara bağlanacak.
 

İMAR’A 30 MİLYON TL AKTARILACAK
Ayrıca imar müdürlüğü bütçesine diğer müdürlük bütçelerinden 30 Milyon TL aktarım yapılması teklif edildi. Bu teklif de plan ve bütçe komisyonu raporuna göre Cuma günü karara bağlanacak.
 

IYAŞ KİRA SÜRESİ UZATILMASI TALEBİNDE BULUNDU
Meclis, arazisi Belediyeye ait olan IYAŞ AVM'nin 10 yıllık sözleşme süresinin sona ermesi nedeniyle IYAŞ yönetiminin sözleşmenin 10 yıl daha uzatılması talebini de görüşerek oylayacak.
 

EL İZİ MAĞAZASINDA KOZMETİK SATIŞI
Belediye bünyesinde bütçe içi işletme ile hizmet veren  EL İzi Mağazasında  'el nakışı, makina nakışı, tekstil, giyim, züccaciye, ahşap, keçe satışları için  işletme kurulması yönünde Belediye Meclisi geçtiğimiz yıl karar almıştı. Mağazada şimdide bujiteri, kozmetik ve ev dekorasyonu  ürün ve malzemelerinin alınması, yapılması ve satılmasına izin verilmesi teklif edildi. Teklif Cuma günkü Meclis toplantısında görüşülecek.  Belediye Otopark Yönetmeliği, imar planı değişiklikleri, ambulans hizmetleri ücretleri konuları da Meclis gündeminde.