Sevgili dostlar dün Isparta’nın en çok okunan haber sitelerinden birisi olan Haber32 sitesinde “Yakın Tarihin En İddialı, En Heyecanlı Seçimine Hazır mıyız?” başlıklı bir haber vardı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak belediye başkanlığı için adayların hepsi kesinleşti. Ve Haber32 sitesindeki haberde olduğu gibi heyecan dolu yarış başlamış oldu.

Isparta’nın yetiştirmiş olduğu bir birinden değerli Ak partinin adayı Şükrü Başdeğirmen, İyi Partinin adayı Gökmen Gökmenoğlu ve mevcut belediye başkanımız Milliyetçi Hareket Partisinin adayı Yusuf Ziya Günaydın arasında Isparta halkı bir tercih yapacak.

Üçü de bizim insanımız, bizim değerimiz. Isparta’nın yetiştirmiş olduğu bilgi, birikimi ve deneyimi olan değerli kişilikler, değerli şahsiyetler. Amaç, hedef; Isparta’ya en iyi hizmeti sunabilmek. Hayırlısı kim olacaksa o seçilsin diyoruz.      

Ak Parti Isparta’da belediye başkanlığı için aday gösterecek mi? Yoksa göstermeyecek mi? Günlerdir, haftalardır ve aylardır beklenen bu sorunun cevabı dün açıklandı. Bunun analizini, yorumunu önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı yaparız inşallah.

Dün itibariyle Şükrü Başdeğirmen Ak Partinin Isparta Belediye başkan adayı olarak resmen açıklanmış oldu.

Bugün Ankara’da yapılacak olan Ak Parti genişletilmiş İl başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şükrü Beyin Isparta belediye başkanlık adaylığı ulusal kamuoyuna da resmen açıklanmış olacak.

Hatırlarsanız geçen haftaki köşe yazımda apartmanımızdaki Ahmet amcadan bahsetmiştim. Ahmet amca Isparta’da hükümetin başkan adayı kim? Diye sorular soruyordu. İlk müjdeyi ona verdim.

74 yaşındaki Ahmet amca sakin ve vakur duruşuyla; “Olması gereken oldu” diye cevap verdi. Bende malumun ilamı oldu dedim. Ahmet amca; “O da doğru” diye ekledi.  

Ahmet amcanın dediği gibi olması gerekende buydu zaten. Görünen köy kılavuz istemez misali, son seçimlerde yıllar sonra Ak Partiden 3 milletvekili çıkaran Isparta seçmeninin mesajını anlamak için filozof olmaya gerek yok.

24 Haziran 2018 seçimlerinde verilen mesaj gayet net ve açıktı. O gün verilen mesaj; “Ankara ile uyumlu başkan istiyoruz” şeklindeydi.

Dün Şükrü Başdeğirmen’in adaylığının açıklandığı saatlerde cadde ve sokaklarda birçok dostumuzla karşılaştık. Ayrıca telefonla arayan dostlarımızda oldu. Ortak görüş; “Kime oy vereceğiz diye düşünüyorduk. Şimdi içimiz rahatladı” şeklinde oldu.

Ne diyelim; hayırlısı olsun diyelim… Kazanan Isparta olsun diyelim.