Semt pazarları ile belediye arasında yaşanan anlamazlıktan dolayı pazarlarda esnaflar tezgah açmayınca sebze ve meyve tüketicileri manavlara akın etti. Pazarların boşalması ile yiyecek ihtiyaçlarını pazarlardan karşılayamayan Ispartalı vatandaşlar çözümü manavlarda buldu.

     Yaklaşık 15 senedir manavcılık yapan Manav Market işletmecisi Mustafa Evci, pazarların boşalması ile birlikte Cuma gününden bu yana satışlarının oldukça iyi olduğunu hatta taleplere cevap veremediklerini belirtti. Isparta tarihinde böyle bir olayın ilk defa görüldüğünü ve vatandaşların manavlara ilk defa rabet ettiğini belirten Evci şunları söyledi; “ Pazar esnafının pazarlarda sergi açmaması üzerine vatandaşlar manavlara gelmeye başladı.

     Hatta hiç manav kültürü olmayan vatandaşlar bile manava geliyor. İşlerimizde Cuma gününden bu yana bariz bir şekilde artış var. Şu anda halkın taleplerine cevap veremez hale geldik. Ancak fiyatlarımızda bir değişme olmadı. Hatta bizde satılan sebze ve meyve fiyatları pazardan daha ucuz” dedi.

   Esnafların boykotlarının ardından manavlardaki meyve ve sebze fiyatları şöyle” Domates 2 YTL, Kabak 3 YTL, Biber 2 YTL, Salatalık 1,5 YTL, Ispanak 1,5 YTL, Pırasa 1 YTL, Brokoli 2 YTL, Fasulye 2,5 YTL, Nar 2 YTL, Portakal, Mandalin ve Greyfurt 1 YTL.

YeniExpres