Törene Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Okul Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu, Kurmay Başkanı Piyade Albay Ali Tanış, yüksek rütbeli subaylar ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

2018/1’inci dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursunu başarıyla tamamlayan 324 kursiyer, brövelerini ve belgelerini komutanlarının elinden aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, şahit timinin yerini alması ile devam etti.

Günün önlem ve önemini belirten konuşmayı yapan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, "Komuta etmekten gurur duyduğum Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ailesi olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve komando camiasına yeni komandolar kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. Program, 2018/1’inci Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu birincisi olan Piyade Uzman Onbaşı Murat Aras’ın yaş kütüğüne ismini büyük bir gurur ile çakması ile devam etti.

Kursu derece ile bitiren Dönem Birincisi Piyade Uzman Onbaşı Murat Aras, Dönem İkincisi Piyade Uzman Onbaşı Sinan Güncü, Dönem Üçüncüsü Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Sezgince, Eğitim Birincisi Piyade Uzman Çavuş Furkan Polat, Atış Birincisi Piyade Uzman Onbaşı Osman Çalık, Spor Birincisi Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Dayı, Disiplin Birincisi Piyade Uzman Onbaşı Ömer Alkan’a diploma, bröve ve ödüllerini Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir takdim etti.

Mezun olan diğer kursiyerlere de bröveleri, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli yüksek rütbeli subaylar ve kurs komutanları tarafından verildi.

Tören, ailelerin sahaya inmesi ve evlatlarıyla hasret gidermesi ile sona erdi.