AK Parti Meclis Üyesi Canan Aydın, Damgacı Sokağın kültür ve sanat sokağı olması yönünde daha önce verdiği önergeyle yanıt beklediğini açıkladı. Bunun üzerine tartışma yaşandı

AK Parti Meclis Üyesi Canan Aydın, geçtiğimiz Pazartesi günü damgacı Sokak ile ilgili bir önerge vererek buranın güzelleştirilmesi hususunda belediyeden ne yapılabileceği konusunda bilgi talep etmişti. Aydın, Mayıs aynın son toplantısında önerge ile ilgili bir açıklama yapılmadığı için yine talepte bulundu.

HEPİNİZ GİDİP ÖNCE MÜDÜRLÜĞE MÜRACAAT ETMENİZ GEREKİYOR

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, o konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bir çalışma yapması gerektiğini bildirdi. Böyle uzun bir konu için Aydın’a neden sabırsızlandığını soran Günaydın, ‘’İktidar 7 Haziran’dan sonra değişirse o zaman tekrar konuşabiliriz. Ama şuanda bizden önce iktidar partisi bakanlık olarak bu konuları üzerine aldı. Onlar yapmak istiyor. Siz Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gitmeniz gerekiyor. Sizden istirham ediyorum hepiniz giderseniz ben de destekleyeceğim. Ama hepinizin gidip müracaat yapmanız gerekiyor’’ dedi.

BUNUN SİYASETLE İLGİSİ YOK

Öte yandan bu konunun AK Parti, MHP ya da CHP’yi ilgilendiren bir konu olmadığını ifade eden Aydın, ‘’Türkiye’nin her yerinde olan ve bugün Isparta için geç kalınmış bir projeden bahsediyorum. Kula ve Ürgüp Belediyeleri bu işlemleri yapmışlar. Ben Ankara ya da başka bir ili size örnek göstermiyorum. Bunun siyasetle ilgisi yok’’ diye konuştu.

ZATEN VEKİLİNİZ BURAYLA İLGİLİ BİR YATIRIM OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Diğer taraftan MHP Meclis Üyesi Akif Aslan, konuyla ilgili Hasan Balaman döneminde Kültür Bakanlığı ile imzalanmış bir protokol olduğunu hatırlatarak ‘’Bu protokolde bakanlığın maddi anlamda külfetli olduğu bir yükümlülüğü var. Arkadaşlarımız Bakanlığa gidecekler ve oradan takip edecekler. Süreyya Sadi Bilgiç vekilimizin de bir basın açıklaması olmuştu. Kendisi ilgili sokakla alakalı 100 milyonluk bir yatırım yapacaklarını belirmişti. Zaten top kendilerinde buyursunlar biz de gereken desteği verelim’’ şeklinde konuştu.

SİZ GERÇEKLERİ DEĞİL MASAL ANLATIYORSUNUZ

Canan Aydın’ın bu gelişmelerden haberi olmadığını ileri süren Başkan Günaydın, ‘’İstimlak kararı alındı bile. Devlet istimlak edecek.  Devlet istimlak etsin bize versin biz yaparız. Ama izin verirse yaparız. Yoksa yapamayız.  Sizin konuştuklarınız gerçeklerin yanında kusura bakmayın masal kalıyor. Masala geçmeyelim. Geçen hafta o milletvekili bir programa çıktı, açıklama yaptı. Siz bundan haberdar değilsiniz bizi sıkıştırıyorsunuz’’ dedi.

YANLIŞ BİR ÖNERGE TEKLİF ETTİM ÖZÜR DİLERİM

Günaydın sözlerinin ardından özür dileyen Aydın, ‘’Yanlış bir önerge teklif ettim özür diliyorum. Damgacı Sokağa güzel bir araştırma yapılmasını ve güzelleştirme yapılmasını yanlış kabul ediyorsunuz’’ diye konuştu. Başkan Günaydın da ‘’Isparta’ya faydalı her işin yanında oluruz. Merak etmeyin’’ yanıtını verdi.