Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun ülkücü şehidi Fırat Çakıroğlu’nun isminin yaşatılması için verdiği teklif ülkücülük tartışmasına neden oldu.

Belediye Meclisinin Mart ayı ilk oturumunda AK Parti Grubunun verdiği önergeyle İzmir Ege Üniversitesi’nde bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının bir yere verilmesi konusundaki görüşme tansiyonu yükseltti. İsim Komisyonu Başkanı Oğuzhan Göker, görüşme öncesi konuyla ilgili düşüncelerini açıklamak istedi.

ÜLKÜCÜ HAREKET KİMSEDEN İCAZET ALMAZ KİMSEYE HESAP VERMEZ

Hayatının baharındaki bir ülkücü gencimizin kalleşçe şehit edilmesinden dolayı tüm Türkiye büyük bir üzüntüye boğulmuştur. Bu süre içerisinde Sayın Başkanımızın bir çalışma başlattığını biliyoruz. kulepark içerisinde yaklaşık 12 metre yüksekliğinde devasa bir anıt yapıldığı ve bu anıt bittikten sonra isminin verilmesi hatta kulepark isminin de Fırat Çakıroğlu olarak değiştirilmesi, açılışa rahmetlinin anne ve babasının da davet edilerek onurlandırılması tarafınıza iletilmişti. Sizin de talimatlarınızın doğrultusunda bu ayki meclis gündemimize, isim komisyonumuza bu konuyu almamıştır. Ancak bu aradaki sessizliğimiz sanki bir vurdumduymazlık, umursamazlık ve vefasızlık gibi algılanacak olacak ki bir önerge verildi. Bu verilen önerge, ülkücü hareketin mensuplarının olduğu ortamda ülkücü bir şehitle ilgili olduğundan ülkücü hareketi üzmüş ve kırmıştır. MHP’nin ve ülkücü hareketin olaya bakış açısı tamamen siyaset bir fırsatçılık veya siyasi kahramanlığa soyulmadan öteye gitmemektedir. MHP, daha önce tarih boyunca vermiş olduğu gibi vatanı ve Türk milleti için şehidini verir, bağrına taş basar, acısını yaşar ve hesabını hukuki zeminler içerisinde sonuna kadar sorar. Bu anlamda şehidini unutmaz, unutturmaz ama siyasi istismar noktasında da kimseye müsaade etmez. Tüm bunları yaparken MHP ve ülkücü hareket asla kimseden icazet almaz, kimseye de hesap vermez’’ dedi. 

ÖLEN BİRİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIZ

Göker’in bu konuşması sonrası söz alan Ak Parti grubundan Kadir Özkan, ‘’Biz kimseye karşı bir hareket yapmadık. Ölen kişinin üstünden siyaset yapılamaz. Her ülkücü MHP’li değildir. Biz ölen bir kişi üzerinden siyaset yapmayız’’ karşılığını verdi.

ÇAKIROĞLU’NUN ADINI BASIN PARKI’NA VERECEĞİZ

Tartışmaların alevleneceğini düşünen Meclis Başkanı Günaydın hemen konuya müdahil oldu ve ‘’Ben ilave yapacaktım. Işıkkent’te bir parkımız yapılıyor. İçerisine basına bir yer yapacağız. O parkın ismini de Fırat Çakıroğlu koyuyoruz. Ayrıca anıt yapıyoruz. Bunun şuanda demir ve usta hazırlıkları başladı. Yüksekliği 12 metre’’ dedi.

BEN DE ÜLKÜCÜYÜM

Günaydın’ın bu açıklaması sonrası tansiyon düşmedi ve Özkan tekrar söz alarak ‘’Biz bu açıklamayı yaparken art niyet gözetmedik. Bu arkadaşa sahip çıkmak gerekiyorsa buna sadece MHP sahip çıkmamalıdır. Bu dava önemli bir davadır. Bu arkadaşımız vatanın bölünmemesi için kendini siper etmiş bir arkadaşımızdır. Gündemde alınmamasından dolayı biz bunun gündeme alınmasını önerdik. Ülkücülük sadece MHP’lilik değildir sayın başkanım. Siz bunu daha iyi bilirsiniz. Her MHP’li ülkücüdür ama her ülkücü MHP’li değildir. Bunun açıklaması vardır. Ben Ülkü Ocaklarında yetiştim. Bunu inkâr etmiyorum. Ben de ülkücüyüm’’ şeklinde konuştu. Günaydın konunun daha da uzamaması adına tekrar devreye girdi ve maddeyi oylattı.