Belediye Meclisi, Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç'in mahalledeki cadde ve sokaklara mahallenin köklü ailelerinin isimlerinin verilmesi talebi ile Çünür Kavşağına daha önce verilen merhum Yard. Doç. Dr. Osman Gazi Aksoy isminin önüne Çünür Mahallesi ibaresi konulması talebini reddetti.

Belediye Meclisinin geçtiğimiz gün yapılan Aralık ayı son toplantısında cadde ve sokaklara isim verilmesi konusu görüşmesinde Çünür Mahallesi Muhtarlığının taleplerine olumsuz kararlar çıktı.

KOMİSYON; "İSİM BİLGİLERİ BİLDİRİLSİN ONDAN SONRA KARAR VERİRİZ"

Bu doğrultuda gündemin ikinci maddesinde bulunan; Cadde ve Sokaklara isim verilmesi konusunun görüşülmesi konusunda İsim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Oğuzhan Göker tarafından okundu. Söz konusu raporda; "Çükür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgicin Çünür Mahallesi Yeni İmar Uygulaması başlayan Yeni Şehir Alanında bulunan Cadde Ve Sokaklara Çünür Mahallesi Köklü Ailelerinin isimlerinin verilmesi teklifi konusunda Komisyonumuzca yapılan inceleme ve görüşme sonucunda, dilekçede Çünür'ün köklü ailelerinin kimler olduğu ve Çünür mahallesine ne tür katkılarının olduğu, yönünde bir bilgi ve belgenin bulunmaması nedeniyle verilmek istenilen isim ve bilgilerin belediyemize iletilmesinden sonra değerlendirilmesi uygun bulunmuştur" denildi.

"KAVŞAK İSMİNİN ÖNÜNE MAHALLE İSMİ YAZILAMAZ"

Toplantıda yine Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç tarafından ikinci dilekçede görüşülerek karara bağlandı. Bu konuda da söz konusu komisyon raporunda; "Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç'in Çünür Mahallesi Kavşağına verilen Yrd. Doç. Dr Osman Gazi Aksoy Kavşağı İsminin başına Çünür Mahallesi isminin eklenmesi teklifi konusunda; Komisyonumuzca yapılan inceleme ve görüşme sonucunda, Cadde sokak kavşak ve bunun gibi isimlerin belediyemiz sorumluluk alanı içerisinde bir adet verildiği bu nedenle mahalle isminin eklenmesinin karışıklık yaratacağı ve 31 Temmuz 2006 tarih ve 26245 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğin 3.Bölümü olan adres bilgilerinin oluşturulması kısmının Meydan, Bulvar, Cadde, Sokak ve Küme evlere ad verilmesi başlıklı;

MADDE 14 - (1) Her bulvar, cadde, sokak ve küme evlere özel bir ad veya numara verilir. Meydanlara sadece ad verilir. Bir belediye sınırları içinde, aynı ad veya numara birden fazla meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlere verilemez. Maddesi gereğince Yrd. Doç. Dr. Osman Gazi Aksoy Kavşağı isminin değiştirilmesi yönetmelik gereğince uygun bulunmamıştır" denildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Söz konusu gündem maddesini içeren Komisyon raporu daha sonra Meclis ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya günaydın tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.