Milli Eğitimde Yönetici Atamaları tartışması devam ediyor. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban, Yönetici Atama Yönetmeliği konusunda Vali Şemsettin Uzun"un ve Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz"ın suç işlediğini ileri sürdü

Milli Eğitim"de yaşanan Yönetici Atama Yönetmeliği"ne ilişkin tartışmalar sürüyor. Milli Eğitimde yönetici kadrolarına ilişkin açıkların tamamen ilan edilip bu listeye göre atama yapılması gerektiği savunulurken, mevcut uygulamada "münhal" olarak tanımlanan alanların kısmen yayınladığı ifade ediliyor.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlan edilen listede Isparta"da 44 okula 45 müdür yardımcılığı münhal gösterilmiş. Bu 45 müdür yardımcılığı da merkezde değil. Oysa biliyoruz ki birçok okul yöneticisi geçici görevlendirmeyle çalışıyor” dedi.

Danıştay kararıyla münhal listelerin tamamının yayınlanmasının istendiği halde Isparta"da durumun karara uymadığını savunan Balaban, “Sayın Vali ve Sayın Milli Eğitim Müdürü suç işliyorlar. Tokat, Karaman, Ardahan, Kırıkkale, Osmaniye gibi birçok ilde münhal listelerin tamamı yayınlanırken Isparta"da neden kısmen yayınlanıyor. Isparta ayrı bir cumhuriyet mi?” sorusunu sordu.